Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Lasten videokilpailu näyttää Pirkanmaan lasten silmin

Pirkanmaan Nuorkauppakamari järjestää yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, Tredean ja alueen yrityselämän kanssa lapsille Minun Pirkanmaani -videokilpailun kevätlukukaudella 2013.

Minun Pirkanmaani -videokilpailussa päiväkoti- ja alakouluikäiset lapset pääsevät kuvaamaan kotiseutuaan heille tärkeiden asioiden kautta. Näitä asioita voivat olla mitkä tahansa asiat, jotka lasten silmin edustavat heidän elinympäristöään, eli ”Minun Pirkanmaatani”.

Kilpailun tarkoituksena on kehittää Pirkanmaan tunnettuutta lasten näkökulmasta liikkuvan kuvan avulla. Projektilla halutaan edistää kuntien kehittämistä niiden arvojen pohjalta, jotka lapset nostavat esiin videon keinoin. Näin lapsi toimii yhteiskunnallisena vaikuttajana, joka saa äänensä kuuluviin videokilpailun avulla.

Kilpailuaika alkaa vuoden alusta

Kilpailussa on kolme sarjaa: päiväkoti, 1–3-luokkalaiset ja 4–6-luokkalaiset. Videot kilpailevat ensin oman kunnan sisäisessä alkukarsinnassa, jonka voittajat kilpailevat koko Pirkanmaan parhaan videon palkinnosta. Videokilpailuun ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella, joka on Minun Pirkanmaani  videokilpailun nettisivuilla osoitteessa www.minunpirkanmaani.fi.

Kuhunkin sarjaan voidaan ottaa enintään 40 videota. Kilpailu on osallistujille maksuton. Kilpailuaika on 1.1.2013–28.3.2013. Videot arvioidaan huhtikuun 2013 aikana, ja parhaat palkitaan julkistamistilaisuudessa toukokuussa 2013. Kilpailuun hyväksytyt videot julkaistaan Pirkanmaan Nuorkauppakamarin Youtube-kanavalla ja jcipirkanmaa- sivustolla sekä kunnittain alueen kirjastoissa ja/tai museoissa.

Lasten ääni esiin yhteiskunnassa

Projektin avulla halutaan kehittää mediakasvatusta päiväkoti- ja koulumaailmassa opetusministeriön valtakunnallisen opetussuunnitelman pohjalta. Etusijalla projektissa on lasten aktiivinen osallistuminen suunnittelijoina ja sisällöntuottajina, eli lapset suunnittelevat ja toteuttavat videon alusta loppuun. Päiväkotiryhmissä aikuiset voivat avata käsitteitä ja avustaa videon tekemisessä.

Videokilpailuprojekti toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan Nuorkauppakamarin, Pirkanmaan kuntien, Tredean ja alueen yrityselämän kanssa. Yhteistyökumppaneille tärkeitä näkökulmia ovat paikallinen aktiivisuus yhteiskunnallisten arvojen kehittämisessä ja asukkaiden kuunteleminen heille tärkeissä asioissa.


Lisätiedot:
Projektipäällikkö Mari Vuorinen, mari.vuorinen (at) minunpirkanmaani.fi
Tiedottaja Sandra Rautanen, sandra.rautanen (at) minunpirkanmaani.fi


Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Nuorkauppakamarit vaikuttavat yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Pirkanmaan Nuorkauppakamari toimii Pirkanmaan alueella, ja siinä on 60 jäsentä ja koejäsentä sekä 43 ainaisjäsentä eli senaattoria. Jäsenet edustavat monipuolisesti Pirkanmaan elinkeinoelämän ja julkisen sektorin nuoria avainhenkilöitä.
www.jcipirkanmaa.fi