Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Pirkanmaalainen HIV-rokotteen kehitys palkittiin

FIT Biotech Oy:n tuotantojohtaja, DI Jani Koskinen, 38, palkittiin Suomen Nuorkauppakamareiden kansallisessa vuosikokouksessa Lappeenrannassa 21.4. Koskinen voitti lääketieteen Vuoden Nuori Menestyjä -palkinnon. Häntä ehdotti kilpailuun Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry. Vuoden Nuori Menestyjä on maailmalla arvostettu palkinto, jonka Suomen Nuorkauppakamarit jakaa omalla alallaan menestyneille korkeintaan 40-vuotiaille henkilöille. Vuoden Nuori Menestyjä -palkitut henkilöt kisaavat edelleen kansainvälisestä JCI Ten Outstanding Young Persons of the World (TOYP) -palkinnosta.
 
FIT Biotech Oy kehittää omaan GTU-teknologiaansa perustuvaa rokotehoitoa HIV-positiivisille ja AIDSiin sairastuneille. FIT Biotech Oy:n kehittämällä HIV-rokotteella on onnistuttu ensimmäistä kertaa vähentämään HIV-tartunnan saaneiden henkilöiden veressä olevien virusten määrää. FIT Biotech Oy:n kehitystyön tavoitteena on aikaansaada parantava, ihmisen omaa immuunijärjestelmää tukeva rokote. Tällä voitaisiin selvästi vähentää nykyistä päivittäistä lääkehoitoa, joka on sivuvaikutuksineen potilaalle rankkaa ja kallista yhteiskunnalle.
 
Maailmassa on arvioitu olevan noin 42 miljoonaa HIV-tartunnan saanutta, joista 30 miljoonaa elää Afrikassa. On valtioita, joissa jopa kolmannes aikuisväestöstä on HIV-positiivisia. Vuosittain HIV-tartunnan saa 5 miljoonaa ihmistä. "Palkinto on arvokas huomionosoitus ja on hienoa, että työmme saa mahdollisesti kansainvälistä huomiota kilpailuhakemuksen lähtiessä JCI TOYP -kilpailuun" sanoo Jani Koskinen.
 
Kuvassa: Miia-Hannele Vuori ja Jani Koskinen
 
Lisätiedot:
Jani Koskinen 040 5474873
Tuotantojohtaja, FIT Biotech Oy
 
Miia-Hannele Vuori 050 5645054
Vuoden Nuori Menestyjä -projektipäällikkö, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry
 
---------------------------------------------
Pirkanmaan Nuorkauppakamari
Nuorkauppakamari on alle 40-vuotiaiden kansainvälinen jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto, joka vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnassa. Nuorkauppakamarit vaikuttavat yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä. Pirkanmaan Nuorkauppakamari toimii Pirkanmaan alueella, ja siinä on 60 jäsentä ja koejäsentä sekä 43 ainaisjäsentä eli senaattoria. Jäsenet edustavat monipuolisesti Pirkanmaan elinkeinoelämän ja julkisen sektorin nuoria avainhenkilöitä.
 
FIT Biotech Oy
FIT Biotech Oy on perustettu 1995. Yritys sijaitsee Tampereella ja lisäksi sillä on tuotekehitystoimintaa Tartossa. Yrityksen palveluksessa on 40 henkilöä.