Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari järjestää käytettyjen lelujen keräyksen

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin hyväntekeväisyysprojekti kerää käyttökelpoiset lelut kiertoon. Leikin riemua -keräyksessä kohtaavat lahjoittamisen ilo, vastaanottamisen riemu sekä kierrätyksen jalo aate. Lelut on sovittu lahjoitettavan tamperelaisille Ensi- ja turvakodille sekä SOS Lapsikylälle.

Keräyspäiviä on yhteensä neljä, huhti-, touko-, elo- ja marraskuussa. Keräyspistekumppanina toimii Kahvila Emmi ja Sulo Ylöjärvellä. Nuorkauppakamarilaiset vastaanottavat keräyspäivinä 0-16 -vuotiaille sopivia lahjoituksia. Lahjoitukset voivat olla esimerkiksi pikkuautoja, pelejä, ulkoleikkivälineitä ja kirjoja. Hygieniasyistä pehmolelut ja vaatteet ovat pois lahjoitusten piiristä.

Ensimmäinen keräyspäivä oli sunnuntaina 28.4 klo 10-14 Kahvila Emmissä ja Sulossa, Ylöjärvellä.

Keräys jatkuu YLÖJÄRVELLÄ ilman päivystystä 6.5. saakka klo 9-17 eli kahvilan aukioloaikoina Kahvila Emmi & Sulossa. Päivystykset 18.5., 24.8. ja 16.11. klo 12-14.

Keräyspiste myös KANGASALLA:
29.4. - 19.5. Kangasalan kirjakauppa ottaa vastaan ehjiä, puhtaita, käytettyjä leluja (ei pehmoleluja) arkisin klo 10-18 ja lauantaisin klo 10-14.

Tulevat päivät vuonna 2013 ovat 18.5., 24.8. ja 16.11.

- Keräyksen idean saimme Seinäjoen seudun nuorkauppakamarin menestyksellä toteuttamasta projektista. Tervetuloa lasten kanssa lahjoittamaan tavarat
kiertoon, toivottaa projektipäällikkö Katja Myyryläinen Pirkanmaan Nuorkauppakamarista.

Organisoidun keräyksen idea otettiin lahjoituskohteissa ilolla vastaan.

- Joskus kotoa lähdetään kiireessä ja lapselle tärkeät lelut voi jäädä kotiin. Turvakodissa halutaan myös varmistaa, että huolista
huolimatta lapset saavat leikkiä. Lelut ovatkin ahkerassa käytössä, siksi meille on tärkeää saada lahjoituksena hyviä leluja. Kiitos jo etukäteen tästä keräyksestä, sanoo Tampereen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtaja Maria Länsiö.

SOS Lapsikylä Tampere avattiin vuoden 2012 lopulla Vuorekseen. Sijaisperheiden koteja on tulossa lisää vähitellen.
- Tampereen SOS Lapsikylä on mieluusti mukana vastaanottamassa leluja eri-ikäisten lasten käyttöön. Monenlainen yhteistyö
lastensuojelussa on meille erittäin tärkeää, erityisesti nyt kun toimintamme on täällä vielä ihan alussa, kertoo SOS Lapsikylän toiminnanjohtaja Jukka Kotkavuori.

Lue tarkemmat tiedot projektista täällä. Voit myös liittyä Facebook-ryhmäämme mukaan.

Lisätiedot:
Leikin riemua – projekti
Projektipäällikkö, yhteiskuntalohkon johtaja (COM) Katja Myyryläinen, katja.myyrylainen@jcipirkanmaa.fi, www.jcipirkanmaa.fi