Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

PIRKANMAAN NUORKAUPPAKAMARI ON TEHNYT MAAILMALLA HISTORIAA

Varapuheenjohtajat kahteen eri nuorkauppakamarin kansalliseen organisaatioon vuodelle 2014 Pirkanmaalta

Pirkanmaan Nuorkauppakamari on tehnyt maailmanhistoriaa: koskaan aiemmin lähes sadan vuoden nuorkauppakamarin historian aikana ei ole saman paikallisen kamarin jäsenistä valittu kahteen eri maahan yhtä aikaa kansallista varapuheenjohtajaa.

Nyt on; Suomen Nuorkauppakamarit ry:n hallitukseen valittiin vuoden 2014 varapuheenjohtajaksi lempääläläinen Johanna Lundán ja JCI Swedenin hallitukseen vuoden 2014 varapuheenjohtajaksi (Deputy President) valittiin ylöjärveläinen Jenni Ahlstedt. Molemmat leidit ovat toimineet aktiivisesti Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäseninä sen perustamisesta 2009 lähtien sekä aiemmin myös muissa kamareissa.

Suomen Nuorkauppakamarien kansallinen vaalikokous pidettiin 10.-12.10.2013 Joensuussa, jossa Johanna Lundán valittiin tähän tärkeään järjestön johto- ja kehittämistehtävään. Lue lisää Johannan valinnasta täältä. JCI Swedenin kansallinen vaalikokous pidettiin 17.-20.10.2013 Ruotsin Göteborgissa, jossa Jenni Ahlstedt valittiin vastaavasti energiaa tuovaksi varapuheenjohtajaksi. Lisää Jennin kaksoiskamarilaisuudesta voit lukea täältä.

Kahden pirkanmaalaisnaisen lisäksi Suomi valloittaa nuorkauppakamareita ympäri maailman; JCI Irelandin kansallisessa vaalikokouksessa 4.-6.10.2013 kansalliseksi varapuheenjohtajaksi valittiin alun perin Turusta lähtöisin oleva JCI Dublinin jäsen Jani Hirvonen.

Pirkanmaan Nuorkauppakamarista lähtöisin oleva Jenni Ahlstedt Ruotsin nuorkauppakamarien varapuheenjohtajaksi 2014

Ruotsin nuorkauppakamarien (JCI Sweden) kansallinen vaalikokous 17.-20.10.2013 Göteborgissa sai loistavan päätöksen, kun Pirkanmaan Nuorkauppakamarin kasvatti Jenni Ahlstedt valittiin kansallisen organisaation tulevaksi varapuheenjohtajaksi. Nykyään myös JCI Stockholmin jäsenenä vaikuttava Jenni halusi viedä suomalaista energiaa ja järjestökokemusta myös naapurimaahan, tavoitteena saada toiminta siellä myös vahvaan kasvuun. Vuosi varapuheenjohtajana valmistaa Jenniä kansalliseen puheenjohtajavuoteen 2015.

Ahlstedt lähti vaaleihin teemalla “Ge hjärnet! Ge hjärta!”. Sanaleikin sisältöä Jenni avaa näin: “Nuorkauppakamaritoiminnalla on tärkeä paikkansa yhteiskunnassa ja toiminnan tulee nousta järjestön missiosta, eli tarjoamme kehittymismahdollisuuksia, jotka voimaannuttavat nuoria aikuisia tekemään positiivisen muutoksen. Toisaalta “Ge hjärnet” tarkoittaa myös sitä, että meidän pitää näkyä energisinä ja aktiivisesti toimivina jäseninä sekä yhdistyksinä. Minulla on suomalainen sisu vientituotteena! Nuorkauppakamarilla on myös tärkeä paikka sydämessäni. Elämääni tullut merkityksellisyys, uudet opit ja rohkeus kokeilla erilaisia asioita ovat myös vieneet minut Ruotsiin. Nuorkauppakamarissa rakennetut ystävyyssuhteet voivat tuoda lisää bisnestä - minun tapauksessani ne toivat myös rakkauden. Muutan lähiaikoina Tukholmaan poikaystäväni luokse, joka on myös aktiivi nuorkauppakamarilainen.”

Jenni liittyi nuorkauppakamariin vuonna 2008 ja on siitä lähtien toiminut aktiivisesti eri tehtävissä aina paikallisella, alueellisella, kansallisella kuin myös kansainvälisellä tasolla järjestössä. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin toisena puheenjohtajana vuonna 2011 Jenni kunnostautui erityisesti myös kansainvälisyyden suhteen ja 2012 hän toimi Suomen Nuorkauppakamarien kansainvälisyyspäällikkönä. Tänä vuonna Jenni on kansallinen tiedottaja Suomen Nuorkauppakamareissa.

Junior Chamber International
Nuorkauppakamarien maailman kattojärjestö Junior Chamber International (JCI) on kansainvälinen nuorten aikuisten verkosto, joka kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Kansallisia organisaatioita on yli sadassa maassa, mutta toiminta tapahtuu aina paikkakunnittain omissa yhdistyksissään, nuorkauppakamareissa ympäri maailman. JCI perustettiin vuonna 1915, joten vuonna 2015 juhlitaan maailmanlaajuisesti 100-vuotisjuhlia.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Varapuheenjohtaja 2014, Suomen Nuorkauppakamarit ry, Johanna Lundán, johanna.lundan@jci.fi, 040 538 0433
Varapuheenjohtaja 2014, JCI Sweden, Jenni Ahlstedt, jenni.ahlstedt@jci.fi, 0400 628 427
Tiedottaja 2013, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry, Sina Rosengrén, sina.rosengren@jcipirkanmaa.fi, 050 596 6115