Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin ehdokas Tuottava Idea -kilpailussa oli pirkanmaalainen yritys Runteq Zoi® -tuotteellaan!

 
Suomen Nuorkauppakamarien Tuottava Idea -kilpailu oli käynnissä koko huhtikuun ajan. Kilpailun tarkoituksena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita. Kilpailuun oli mahdollisuus osallistua millä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun liiketoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä. 
 
Tuottava Idea -kilpailun C-alueen palkintojenjakotilaisuus järjestettiin 19. toukokuuta Kankaanpäässä. C-alueen voittajaksi valittiin tänä vuonna yrityssarjassa Laser Gas Oy moduuliominaisuudella varustellulla lääkehappijärjestelmällään. Yhteiskuntasarjan voittaja oli Centria ammattikorkeakoulu, virtuaalimallintamisideallaan kulttuurihistoriallisten merkittävien kohteiden tallentamisessa. Start-up sarjassa voitto meni tamperelaiselle 5 More Minutes Lts, ideallaan virtuaalisesta opettajien työkalupakista, TeacherGaming Deskistä. Kunniamaininnan samassa sarjassa sai Pixator Oy ideallaan Buildie, jonka avulla saadaan tallennettua rakennustyömaahankkeita reaaliaikaisesti ja luotettavasti. 
 
Kilpailun kansallinen palkintojenjako on 13. heinäkuuta Suomi Areenalla Porissa.
 
Pirkanmaan Nuorkauppakamari osallistui kilpailuun yhdellä hakemuksella. Ehdokkaana Tuottavaksi Ideaksi oli pirkanmaalaisen Runteq -yrityksen Zoi® -juoksutekniikkamittari ja sovellus. Zoi® on lanseerattu markkinoille keväällä 2016, joten tuote täytti loistavasti Tuottava Idea -kilpailun kriteerit. 
 
Idea juoksutekniikan automaattisesta arvioinnista inertiaaliantureihin sai alkunsa keskusteluista fysioterapeutin kanssa kanssa tamperelaisessa urheiluliikkeessä keväällä 2010. Kyseessä on tuote, jonka avulla kuntoilija pystyy tunnistamaan juoksutekniikkansa ongelmat ja vahvuudet ja jonka avulla hän voi seurata ja kehittää juoksutekniikkansa kehittämistä jatkuvasti ilman henkilökohtaista valmentajaa.
 
Tuotteen tekee erityisen tärkeäksi se, että ainoastaan Suomessa on 400 000 kuntoilijaa, joista yli puolella on viimeisen vuoden aikana kehittynyt rasitusvamma. Idean tavoitteena on estää vammoja ja parantaa asiakkaiden juoksun taloudellisuutta. Tuotteella on kilpailijoita, mutta Zoi® erottuu niistä kahden anturilaitteen kunnianhimoisella järjestelmällä sekä tuesta Android ja iOS- alustoille. Tavoite on kehittää tuotetta niin, että siitä muodostuu maailman paras tekoälypohjainen valmentaja.
 
Kansainvälisen menestyksen edellytyksenä on brändin näkyvyyden lisääminen sekä jälleenmyyntiverkoston rakentaminen. Runteq etsii myös mahdollisuuksia lisensioida tuotteensa jollekin toiselle urheiluteknologiabrändille. 
 
Mahdollisuus päästä Runteqin osakkaaksi!
 
Runteq Oy:lla on käynnissä joukkorahoitustyyppinen osakeanti 8.-27.6.2017, jossa yritys myy enintään 3000 kpl yhtiön uusia osakkeita. Suunnatun osakeannin tarkoituksena on toteuttaa ensisijaisesti rahoitusjärjestely, jonka tuotto käytetään Zoi® -tuotteen pilvi- ja valmennusosioiden kehitykseen, teknologian ja tuotteen markkinointiin laitevalmistajille, yrityksen käyttöpääomaan ja velkoihin sekä seuraavan pääomasijoituskierroksen valmistelemiseen. Lisätietoja osakeannista: www.runteq.com/osakeanti