Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin Johanna Lundán valittu Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtajaksi 2015

Helsingissä viikonloppuna pidetyssä kansallisessa vaalikokouksessa valittiin tekijät ensi vuoden hallitukseen. Pirkanmaan Nuorkauppakamarin jäsen, lempääläläinen Johanna Lundán valittiin Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtajaksi vuodelle 2015. Puheenjohtajan tehtävänä on johtaa Keskusliiton ja sen toimihenkilöiden toimintaa, toimia hallituksen puheenjohtajana, hoitaa yhteiskunnallisia ja kansainvälisiä suhteita, sekä olla Keskusliiton virallinen edustaja.

Lundán on ollut mukana kamaritoiminnassa yli kymmenen vuotta tehden uraa niin paikallisella, alueellisella kuin kansallisellakin tasolla muun muassa kuluvana vuonna toimien Suomen Nuorkauppakamareiden varapuheenjohtajana ja aiemmin koulutusjohtajana. Vahva nuorkauppakamaritausta, yrittäjähenkisyys sekä eteenpäinpyrkivä ja kehittävä asenne ovat Lundánin ehdottomia vahvuuksia tulevien virkavuosien aikana.

"Menestys tarvitsee kykyä nähdä mahdollisuuksia ja rohkeutta lähteä niille tuntemattomillekin teille. Pelkät loistavat ideat tai rohkeus ei kuitenkaan riitä. Suomi tarvitsee myös hyvää johtajuutta, joka kumpuaa kestävän johtajuuden arvoista. Me nuorkauppakamarilaiset kehitämme oman osaamisemme ja taitojemme kasvattamisen kautta johtajuutta ja yhteiskuntaan paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Kestävä johtajuus on myös aktiivista vaikuttamista oman yhteisönsä asioihin. Paikallisilla yhdistyksillämme on merkittävä rooli paikkakuntiensa elinvoimaisuuden edistämisessä, jossa tärkeä osa on myös yrityselämän hyvinvoinnin kehittämisellä. Me tuomme yhteen yhteisömme eri sektorit: yritysmaailman, paikkakuntalaiset ja yhteiskunnalliset toimijat, ja teemme yhdessä töitä yhteisten päämäärien eteen saavuttaaksemme kestävämpiä ja vaikuttavampia ratkaisuja. Samalla me luomme verkostoja, vaikuttamisen väyliä ja rakennamme myös siltoja.

Nuorkauppakamarilaisuus jättää jäljen sekä meihin jäseniin että yhteisöihin. Nuorkauppakamarilaiset eivät voivottele ja toivo jotakin tapahtuman vaan tarttuvat aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti toimeen. Intohimomme kehittää omia taitojamme ja yhteiskuntaa, osoittaa, että mikään ei ole mahdotonta – jos vain niin päätämmme. Nuorkauppakamaritoiminnasta puhuttaessa, on olemassa vain voittajia: yksilöt, yritykset, yhteiskunta," Lundán summaa.

Samassa kokouksessa Pirkanmaan Nuorkauppakamarin nykyinen puheenjohtaja Ellimaija Ahonen valittiin Kansalliseksi päälliköksi 2015. Kangasalalaisen Ahosen vastuualueena ovat projektit ja toiminta.

Nuorkauppakamarien maailman kattojärjestö Junior Chamber International (JCI) on kansainvälinen nuorten aikuisten verkosto, joka kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Kansallisia organisaatioita on yli sadassa maassa, mutta toiminta tapahtuu aina paikkakunnittain omissa yhdistyksissään, nuorkauppakamareissa ympäri maailman. Suomessa varsinaisia jäseniä on noin 2 500 ja yhdessä kunniajäsenten, koejäsenten ja senaattoreiden kanssa, muodostuu noin 5 000 nuorkauppakamarilaisen aktiivisen verkosto. JCI perustettiin vuonna 1915, joten vuonna 2015 juhlitaan maailmanlaajuisesti 100-vuotisjuhlia.
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Puheenjohtaja 2015, Suomen Nuorkauppakamarit ry, Johanna Lundán, johanna.lundan@jci.fi, 040 538 0433
Puheenjohtaja 2014, Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry, Ellimaija Ahonen, ellimaija.ahonen@jcipirkanmaa.fi, 040-7037 337