Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

World Cleanup Day -tapahtumaviikon ohjelmaa Tampereella

World Cleanup Day eli Maailman siivouspäivä 21.9.2019

Tapahtumaviikon ohjelmaa Tampereella

 

World Cleanup Day -etkot

ti 17.9. klo 17-19
Ravintola Winebridge, Hallituskatu 14, Tampere

Mitä saa aikaan roska väärässä paikassa? World Cleanup Dayn alla on hyvä tulla virittäytymään tunnelmaan muiden ympäristönsiivoajien kanssa. Kuulemme leppoisissa merkeissä, mikä motivoi konkareita keräämään roskaa ja miten maailmaa muutetaan paremmaksi oikeanlaisella jätehuollolla. Etkoilla vieraina ovat Kaija ja Ilkka Erkkilä, jotka ovat keränneet luonnosta jo liki miljoona tupakantumppia. Pirkanmaan Nuorkauppakamari jakaa osallistujille kierrätysmateriaaleista valmistetun taskuroskiksen. Tapahtumassa voit ilmoittautua mukaan vierailulle Tammervoiman Tarastenjärven jätteidenkäsittelylaitokselle.

 

World Cleanup Day - Höyrypuiston siivous

21.9.2019 klo 12-14
Höyrypuisto & Viinikanlahdenpuisto, Tampere

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PiNKK) kutsuu siivoamaan ympäristöä roskista Höyrypuistossa ja Viinikanlahdenpuistossa. Kokoonnumme Hatanpään valtatien ja Jokikadun risteyksessä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset siivoajat. PiNKK tarjoaa siivoajille hanskat ja roskapussit. Pue yllesi siivoamiseen soveltuvat ja säänmukaiset vaatteet. Ennakkoilmoittautumista pyydetään Facebook-tapahtumassa, jos mahdollista, niin kaikille riittää varusteita.

 

Tietoa World Cleanup Daystä

World Cleanup Day eli Maailman siivouspäivä on maailmanlaajuinen kansanliike. Tänä vuonna siivouspäivä järjestetään lauantaina 21.9.2019, jolloin siivoustapahtumia tavoitellaan järjestettäväksi jälleen 150 maassa.

Tavoitteena on, että ihmiset ympäri maailmaa siivoavat omasta lähiluonnostaan sinne kuulumatonta roskaa ja auttavat näin pitämään yhteisen planeettamme puhtaana muovista ja myrkyistä. World Cleanup Dayhin tavoitellaan osallistujiksi yhteensä 5 %:a maailman väestöstä.

Kuka tahansa voi osallistua World Cleanup Day -tapahtumaan. Liittyä voi jo olemassa olevaan siivousryhmään tai perustaa oman ryhmän ja kutsua ystävät mukaan. Suomen siivoustapahtumat on koottu Suomen World Cleanup Day –sivustolle (linkki alempana).

World Cleanup Day järjestetään Suomessa toista kertaa tässä mittakaavassa. Päivä on saanut alkunsa Virosta vuonna 2008. Tuolloin vapaaehtoiset keräsivät viidessä tunnissa 10 000 tonnia jätettä ja säästivät valtiolta 22,5 milj. euroa ja kolmen vuoden työt.

Suomen Nuorkauppakamarit ovat mukana tukemassa liikettä ja haastamassa ihmisiä liittymään mukaan. Pirkanmaan Nuorkauppakamari on järjestämässä tapahtumaa viime vuoden tapaan.

Lisätietoa