Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

2010

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin ensimmäinen toimintavuosi 2010

Pirkanmaan Nuorkauppakamari otti viralliset ensiaskeleensa torstaina 24.9.2009, jolloin pidettiin sen perustamiskokous. Jäsenistö muodostui pääasiassa aiempien Kangasalan, Kyrösjärven seudun, Lempäälän, Nokian sekä Ylöjärven Nuorkauppakamareiden jäsenistä. Jäseniä uuden kamarin perustamisvaiheessa oli 60.

Voimien yhdistämisen tavoitteena oli laadukkaan nuorkauppakamaritoiminnan jatkuvuuden varmistaminen. Yhdistämisen avulla oli tarkoitus edistää nuorkauppakamaritoiminnan tärkeintä toiminta-ajatusta eli tekemällä oppimista ja johtamistaitojen kehittämistä käytännössä. Kun yhdistyksessä on riittävä määrä tekijöitä, pystytään yksilöinä ottamaan joka vuosi vastaan uusia haasteita ja järjestämään mittavia yhteiskunnallisestikin merkittäviä projekteja.

Uuden kamarin perustamisessa avainasemassa olivat yhdistyvien kamarien puheenjohtajat Matti Airaksinen, Teemu Heinonen, Sanna Heiskanen, Kari Issakainen ja Tommi Luomajärvi jotka aluejohtajansa, kummitäti Jenni Salmenkankaan, johdolla muun muassa loivat säännöt uudelle kamarille ja sitouttivat jäsenistön mukaan yhdistymiseen. Alulle panevana voimana toimi myös kummisetä Jarno Kanninen.

Yrittämällä johtajaksi

Ensimmäinen toimintavuosi jakautui selvästi kahteen eri osioon. Ensinnäkin piti saada uusi kamari jaloilleen: jäsenistön tarpeet piti saada selvitettyä, kamarin sääntöjen hyväksyttäminen ei ollutkaan läpihuutojuttu, verottajan kanssa piti saada asiat kuntoon, ensimmäisen vuoden talous, viestintä, nettisivusto, asiakirjojen formaatti, kamarin sisäinen palkitseminen ja palkinnot, koejäsen- ja kummitoiminta, pöytästandaari, kamarin matrikkeli ja käädyt tyylikkääseen muotoon, hallitus työstämään vuotta haluttuun suuntaan ja monta muuta asiaa vähintään alulle. Vuoden teema, Yrittämällä johtajaksi, kehittyi jokapäiväisen toimintamme mukana ja kamarin ryhti siinä samalla.

Onneksi 24.9.2009 valittiin upea hallitus, joka täytti vaativan tehtävänsä ensiaskeleilla.

Toinen vaativa osio oli perustamisvuonna järjestelyvastuulle saatu alueellisen vaalikokouksen järjestäminen. Kokouspäällikkö Teemu Heinonen sai koottua upean tiimin ja järjestelyt olivat vertaansa vailla. Tämä voimainponnistus tosin sitoi hallituksenkin voimia runsaasti, mutta lopputulos korvasi kaikki ponnistelut. Lisäksi aluekokouksen huikeista tunnelmista jäi mieleen debatin voittojoukkue Elina Ruuskanen, Mirva Kurki ja Erkki Salonen sekä Sunnan, #69885 Susanna Hakala, senaattoripinssitys.

Lue kokousextra-lehti (pdf).

Pirkanmaan nuorkauppakamarin ensimmäinen hallitus

Puheenjohtaja: Tommi Luomajärvi
Varapuheenjohtaja: Eija Puranen
Yhteiskuntalohkon johtaja: Jenni Ahlstedt
Kansainvälisyyslohkon johtaja: Afiä Kurbanali
Yksilölohkon johtaja: Hanna Välimäki
Tiedottaja: Juha Tyrni
Rahastonhoitaja: Mervi Ruohonen
Sihteeri: Sina Rosengrén

Lisäksi hallitukseen kuuluivat asiantuntijoina Teemu Heinonen, Sanna Heiskanen ja Kari Issakainen (aikaisempien kamarien edelliset puheenjohtajat).

Jaetut kamarin palkinnot vuodesta 2010

Vuoden toteuttaja: Tommi Luomajärvi
Vuoden PINKKein yrittäjänainen: Eija Puranen
Pinkein seuralainen: Terhi Luomajärvi
Vuoden osallistuja: Petri Rouvali
Vuoden tulokas: Elina Ruuskanen
Vuoden kouluttautuja: Mirva Kurki
Vuoden ritari: Erkki Salonen
Paras projekti: Sappeen syksyn aluevaalikokous, projektipäällikkönä Teemu Heinonen
Paras projektipäällikkö: Jenni Ahlstedt, Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä (VNMY)
Vuoden nuorkauppakamarilainen: Juha Tyrni


"Kiitos kaikille toimintaamme osallistuneille. Ilman tapahtumiin osallistujia ei olisi kamaritoimintaa. Lisäksi suurkiitokset saamastani tuesta luotsatessani Pirkanmaan Nuorkauppakamaria ensi askeleille, erityisesti vuoden 2010 hallitukselle. Tehtävä oli rankempi kuin luulinkaan, mutta samalla sitäkin antoisampi. Pitää todellakin tulla oman mukavuusalueensa yli, jos aikoo elämässään kehittyä ja saada jotain aikaiseksi. Uskon, että perustamisvuoden suurimmat tavoitteet; uuden kamarin toiminnan vakiinnuttaminen ja kamarimme hyväksyntä isojen kamarien joukkoon, saavutettiin. Näiltä sijoilta on hyvä lähteä kehittämään kamarin tulevaisuutta, etusijaisesti jäsenien tarpeet huomioiden."
- Tommi Luomajärvi, puheenjohtaja 2010, senaattori #70916