Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Toimintavuosi 2012

Johtava Pirkanmaa 2012

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin kolmas toimintavuosi käynnistyi hyvin valmisteltuna teemalla Johtava Pirkanmaa. Teeman tarkoituksena oli kiinnittää huomiota kamarimme rooliin nuorten aktiivisten henkilöiden verkostona Pirkanmaalla sekä olla mukana kehittämässä omaa talousaluettamme kouluttautumalla, tekemällä ja johtamalla. Tavoitteena oli myös vakiinnuttaa kahden ensimmäisen vuoden aikana muotoutuneita hyviä käytäntöjä sekä luoda jatkuvuutta kumppanuuksiin. Päätimme myös sitoutua kansallisesti lanseerattuun 100 % tehokkuusohjelmaan, joka on mittaristo kamarin perustoiminnan seuraamiseen.

Aloitimme vuoden alussa myös kamarin nettisivujen uudistamisen tiedottaja Sanna Heiskasen johdolla. Sivusto haluttiin siirtää joustavammalle tekniselle pohjalle ja ilme päivittää yhdenmukaisemmaksi JCI-brändin kanssa. Myös sähköistä uutiskirjettämme uudistettiin sekä nostettiin Facebook-ryhmää jäsenistön sisäiseksi keskustelukanavaksi.

Vuoden tapahtumakalenterissa oli 60 eri tapahtumaa, joista nostoina mainittakoon: perinteiset Kyrösjärvi-kokkarit Ikaalisissa, joissa oli paikalla myös Suomen Nuorkauppakamareiden keskusliitto; kamarimme vuosikokous Lempäälässä; PINKK-bussit Vaasaan aluevuosikokoukseen ja Lappeenrantaan kansalliseen vuosikokoukseen; Saksa-maailta Tampereella; koko perheen virkistyspäivä Kangasalla; Kangasalan Laulutähti -kilpailu Kangasalan Yrittäjien markkinoiden yhteydessä; yritysvierailut FIT Biotechiin, Studio Karlingille sekä Lempäälän Kehitykseen; kesäteatteri-ilta Nokialla; Taiwan-maailta Ylöjärvellä; perinteinen rapuristeily Pyhäjärvellä sekä alueen Hallitusakatemian järjestäminen Ikaalisten Kylpylässä.

Jäsenkehitys

  1.1.2012 31.12.2012
Varsinaiset jäsenet 48 53
Koejäsenet 10 10
Kunniajäsenet 34 34
Senaattorit 43 43

Jäsenmäärän kehitystä kuvaava grafiikka, jossa varsinaisten jäsenten määrä on merkitty sinisellä viivalla ja jäsenten ja koejäsenten yhteenlaskettu määrä oranssilla.

Hallituksen kokoonpano

Puheenjohtaja Juha Tyrni
Varapuheenjohtaja Jaana Hiltunen
Yhteiskuntalohkon johtaja Hannu Merikoski
Kansainvälisyyslohkon johtaja Katja Myyryläinen
Yksilö- ja yhdistyslohkon johtaja Veera Honka-Nissi
Tiedottaja Sanna Heiskanen
Rahastonhoitaja Toni Vuohelainen
Sihteeri Petri Rouvali
Edellisen vuoden puheenjohtaja Jenni Ahlstedt

Kansallisissa tehtävissä kamaristamme toimivat Viestintäjohtaja (NIO) Matti Airaksinen sekä Kansainvälisyyspäällikkö Jenni Ahlstedt. Suomen Senaatin varapuheenjohtajaksi vuodelle 2012–2013 valittiin kamarimme senaattori #39003 Tapio Somppi.

Palkinnot

Vuoden toteuttaja: Katja Myyryläinen
Pinkein yhteistyökumppani: Ravintola.fi/Restamax Oy
Vuoden PINKKein yrittäjänainen: Marianna Osara
Pinkein seuralainen: Niko Ruohonen
Vuoden osallistuja: Sina Rosengrén
Vuoden tulokas: Mari Vuorinen
Vuoden kummi: Miia-Hannele Vuori
Vuoden kouluttautuja: Paula Perälä
Vuoden ritari: Antti Pyykkönen
Paras projekti: Kangasalan laulutähti, projektipäällikkö Mervi Ruohonen
Paras projektipäällikkö: Miia-Hannele Vuori, Vuoden Nuori Menestyjä & Vuoden Nuori Johtaja
Vuoden nuorkauppakamarilainen: Sanna Heiskanen

Yhteistyökumppanit

Kamarimme yhteistyökumppaneita vuonna 2012 olivat: Restamax Oy, Visma, Svea Perintä, Nordea Oyj, Tammerprint Oy, Ikaalisten Auto Oy, Tampereen Puhelin Oy, Ikaalisten Kylpylä Oy sekä Matkailupalvelu Luna Oy.

Saadut palkinnot

Projektejamme, jäseniämme ja toimintaamme palkittiin seuraavasti:

  • Vuoden Nuori Menestyjä kansallinen palkinto (Jani Koskinen, FIT Biotech Oy)
  • Vuoden Nuori Johtaja kansallinen kunniamaininta (Mikko Kuitunen, Vincit Oy)
  • Vuoden Nuori Johtaja paras kansallinen kamaritoteutus (projektipäällikkö Miia-Hannele Vuori)
  • Paras viestintä alueella C (tiedottaja Sanna Heiskanen)
  • Aktiivinen vaikuttaja -palkinto alueella C: Supersize-projekti yhdessä Tampereen ja Tammerkosken nkk:kanssa (projektitiimissä Elina Ruuskanen)
  • 100 % tehokkuusohjelma kultataso

Vuonna 2012 moni asteittain rakentunut käytäntö vakiintui perinteeksi. Kamarimme profiili alueellisessa ja kansallisessa nuorkauppakamariverkostossa vahvistui, ja annoimme oman panoksemme yhteisprojektien ja -koulutusten muodossa. Parasta puheenjohtajan vuodessa oli nähdä, kuinka yhdessä tekemällä verkostomme vahvistuu vähitellen ja huomaamatta, projektien ja muun toiminnan ohessa. Kiitos projektipäälliköille, sitoutuneelle hallitukselle sekä aktiivisille osallistujille!”

Juha Tyrni, puheenjohtaja 2012