Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

2013

KORKEAA LENTOA JA KARNEVAALIA


Pirkanmaan Nuorkauppakamari räjäytti neljännen toimintakautensa vauhdilla käyntiin. Vuosi 2013 oli täynnä jäsenistön toivomia koulutuksia, tapahtumia, kilpailuja, matkoja ja kehittymistä niin henkilökohtaisella kuin kamaritasolla. Vahvana tahtotilana oli kehittää mm. kumppanuuksiamme ja nostaa PINKK-talous ammattimaisesti vakaalle pohjalle. PINKK näkyi ja kuului positiivisesti koko JC-kentässä niin alueella, kansallisella tasolla kuin kansainvälisestikin. Toiminnassa oli innokkaasti mukana paljon jäseniämme erityyppisissä ja eri kokoisissa tehtävissä. Hallitus teki ison työn kehittäen toimintamallejamme, käytäntöjä ja sisäistä viestintää sekä luoden kamarimme eri osa-alueille rohkeasti ja kauaskatseisesti uusia juttuja.

PINKK hallitus 2013

Puheenjohtaja: Jaana Hiltunen
Varapuheenjohtaja: Sanna Heiskanen
Yhteiskuntalohkon johtaja: Katja Myyryläinen
Kansainvälisyyslohkon johtaja: Sandra Rautanen
Yksilölohkon johtaja: Paula Perälä
Tiedottaja: Sina Rosengrén
Rahastonhoitaja: Ville Sonkamuotka
Sihteeri: Ellimaija Ahonen
Edellisen vuoden puheenjohtaja: Juha Tyrni

Vuonna 2013 teimme virallisen organisaatiokaavion, avasimme hallituksen toimintaa monella tapaa mm. julkaisemalla hallituksen pöytäkirjat kaikkien nähtäville intraamme ja kuvasimme jokaisen hallitusviran seikkaperäisesti jäsenistölle. Meillä oli käytössä sähköinen TOUHU-ympäristö hallituksen työskentelyyn kokousten väleillä ja MOTOROLA tuli uutena palautetyökaluna hallitukselle. Talouttamme hoidettiin ammattimaisesti käyttäen mm. Netvisor-ohjelmistoa. Kiinnitimme huomiota dokumentointiin ja kaikista projekteista ja tapahtumista tehtiin sekä suunnitelma että loppuraportti. MEC toimi aktiivisessa roolissa haastatellen potentiaalisia koejäseniä, hankki kummeja ja päivitti kummikäsikirjaa yhdessä varapuheenjohtajan kanssa.

Kamarimme yhteistyökumppaneita vuonna 2013 olivat: Restamax Oy, Matrocks Oy, Svea Rahoitus & Perintä Oy, Etelä-Suomen Kirjanpitotoimisto Oy, Wave100, Dominus Rakennuspalvelu Oy, Oriflame, Tampereen Puhelin Oy, Nordea Oyj, Herrainpukimo, Rantasipi Ikaalisten kylpylä, Kuutar risteilyt, ISKU, Aktia, Varala, Schoffa, Tammerprint Oy ja Lissun Juhlapalvelu. Lisäksi eri projekteissa oli omia kumppaneita.

PINKK-spirit vaikutti positiivisesti ja näkyvästi

Kulunut vuosi oli meille historiallinen monella tapaa, sillä kamarilaisiamme toimi vahvasti myös PINKK:n ulkopuolella hallitusviroissa.

Alue C organisaatiovirat
Juha Tyrni, alueviestintäpäällikkö (RIO)
Paula Perälä, aluekansainvälisyyspäällikkö (R-INT)
Sina Rosengrén, alueprojektipäällikkö (Vuoden Nuori Menestyjä).

Kansalliset virat
Johanna Lundán, 2013 SNKK koulutusjohtaja valittiin Suomen Nuorkauppakamareiden varapuheenjohtajaksi vuodelle 2014.
Jenni Ahlstedt, 2013 SNKK:n viestintätiimin tiedottaja. Jennistä tuli kaksoiskamarilainen hänen liityttyään kesällä myös JCI Stockholmin jäseneksi. Valittiin loppuvuodesta Ruotsin Nuorkauppakamareiden varapuheenjohtajaksi vuodelle 2014.
Koskaan aiemmin nuorkauppakamareiden historiassa ei olla yhtä aikaa valittu samasta kamarista varapuheenjohtajaa kahden eri JC-maan kattojärjestöön.

#39003 Tapio Somppi, 08/2013-08/2014 Suomen Senaatin puheenjohtaja

PINKK:lla oli jokaisessa alueen, kansallisessa ja kansainvälisessä kokouksessa hieno edustus Rio de Janeiron maailmankokousta myöten. Pinkkiläiset kouluttautuivat tunnollisesti kansallisissa ja kansainvälisissä kokouksissa. Uskon, että järjestämämme maaillat aktivoivat kamarilaisia päätökseen osallistua ja kansainvälistyä. Tuimme jäseniemme ja koejäseniemme kouluttautumista eri kokouksissa kamarin yhteisistä varoista.

PINKK-bussi jyräsi yllättävästi koko C-alueella ihan uudessa mittakaavassa yhteistyökumppanimme Matrocks Oy:n kanssa. Bussi suuntasi kansallisiin kokouksiin Mikkeliin ja Joensuuhun sekä C-alueen vaalikokoukseen Raumalle kyydissään myös muiden kamarien jäsenistöä. Jokaisella matkalla oli teema sekä isäntäpari, joka huolehti kyytiläisten viihtyvyydestä. PINKK-bussi oli tykätty ja saimme paljon positiivista näkyvyyttä. Vuoden aikana PINKK-bussista tehtiin myös markkinointivideo.

Teimme yhteisprojekteja mm. Tampereen, Tammerkosken, Vammalan ja Hämeenlinnan Nuorkauppakamareiden kanssa. Tarjosimme palveluitamme (mm. PINKK-bussi ja PINKK-blogi) sekä useita tapahtumia (maaillat, koulutuksia jne.) koko C-alueelle. Autoimme kaikkia sylintäydeltä sekä otimme avoimesti apua vastaan.
PINKK tunnetaan niin alueella kuin kansallisella tasolla vahvana ja positiivista henkeä levittävänä kamarina.

Kehitystä ja suunnittelua tulevaisuuteen

Ensimmäistä kertaa historiassamme aloimme työstämään kamarin omaa strategiaa. Ryhmään osallistui aktiivisesti etukäteen valittu 8 henkilön joukko edustaen kamarimme hallitusta, jäseniä ja koejäseniä. Strategiatyö jatkui tapaamisten merkeissä lokakuulle, jolloin julkaisimme virallisesti strategian koko jäsenistölle vaalikokouksessa. Tarkoituksena oli selkiyttää toimintaa mm. karsia tapahtumia, lisätä isompia projekteja, konkretisoida jalkautuminen toimintakuntiimme sekä varmistaa jäsenpolku koejäsenestä aktiiviseksi JC:ksi. Kuntavastaavakonsepti saatiin hyvin suunniteltua loppuvuodesta. Ideana oli jakaa toiminta-alueemme kunnittain ja niissä toimivat kuntavastaavat tulisivat jatkossa olemaan yhteydessä alueen jäseniin, julkisiin sektoriin, elinkeinoelämään sekä vauhdittamassa alueen jäsenhankintaa.

Viestintämme oli palkittu jo kaksi kertaa aiemmin alueemme parhaana ja lisänä siihen otettiin PINKK-blogi, johon kirjoituksia saatiin myös SNKK:n muilta kamareilta ja mm. yhteistyökumppaneilta. Viestintää tehtiin edelleen pienen tiimin voimin. Tiimityötä suosittiin enenevissä määrin ja projektipäälliköitä oli vuoden aikana parisenkymmentä eri toimintalohkoissa tiimiläisineen toteuttamassa PINKK-bussimatkoja, tapahtumia ja projekteja.

Projektipäälliköt 2013
Vuoden Nuori Menestyjä Ville Rajahalme
Vuoden Nuori Johtaja Anni Korhonen
Tuottava Idea Elina Ruuskanen
Intohimona Itämeri Jyrki Lehtiniemi
Leikin riemua Katja Myyryläinen
Joulupuu Katja Myyryläinen
Minun Pirkanmaani -videokilpailu Mari Vuorinen
Kyrösjärvi-kokkarit Tommi Luomajärvi
Karttaprojekti Satu Holma
Strategia-työryhmä Sanna Heiskanen
Supersize Your Business Elina Ruuskanen
Päivä Johtajana Miina Makkonen
Kuntavastaavakoordinaattori Hannu Merikoski
Rapuristeily Hanna Toimi
Kesätapahtuma Ellimaija Ahonen
Sisustusta ja pisnessutinaa Katja Myyryläinen ja Marianna Osara

Palkinnot vuodesta 2013
Vuoden toteuttaja: Sanna Heiskanen
Pinkein yhteistyökumppani: Tilausliikenne Matrocks Oy
Vuoden PINKKein yrittäjänainen: Elina Ruuskanen
Pinkein seuralainen: Virpi Lehtinen
Vuoden osallistuja: Ellimaija Ahonen
Vuoden tulokas: Henri Mäkelä
Vuoden kummi: Miia-Hannele Vuori
Vuoden kouluttautuja: Sina Rosengrén
Vuoden ritari: Jyrki Lehtiniemi
Paras projekti: Joulupuu Pirkanmaa / Katja Myyryläinen
Paras projektipäällikkö: Vuoden Nuori Johtaja / Anni Korhonen
Vuoden nuorkauppakamarilainen: Katja Myyryläinen

Lisäksi PINKK myönsi tunnustuksia ansiokkaasta työstä:

Numeroidut standaarit
#4 Tapio Somppi, #39003
#5 Johanna Lundán
#6 Jenni Ahlstedt

Finland Foundation jäsenyys
Katja Myyryläinen

Suomi voitti Euroopan mestaruuden debatoinnissa Monacon European Conferencessa. Jäsenemme Paula Perälä oli voittojoukkueessa mukana.

Saadut palkinnot

Projektejamme, jäseniämme ja toimintaamme palkittiin seuraavasti:

• Tuottava idea kunniamaininta alue C Pirkanmaan Yrittäjien Kaikille Nuorille Töitä – kampanja, ehdottaja Elina Ruuskanen

• Vuoden Nuori Johtaja 2013 kunniamaininta Solita Oy Jonne Seppä, ehdottaja PINKK Katja Myyryläinen

• Vuoden Ceemäisin kamari (yhteisöpalkinto)

• C-tyyppi, Katja Myyryläinen (yksilöpalkinto)

• Sanan Säilä –puhekilpailu, Sanna Suonurmi kunniamaininta

• 100% tehokkuusohjelma kultataso


"Voin ylpeänä katsoa vuotta 2013 taaksepäin Pirkanmaan Nuorkauppakamarin puheenjohtajana sekä koko jäsenistömme näkökulmasta. Teimme kamarina hurjia kasvuhyppäyksiä, nostimme taloutemme kuntoon, kehitimme käytänteitä ja toimintamalleja, loimme johtavia ajatuksia ja strategiaa tulevaisuuteen loistavalla PINKK-spiritillä, tahdonvoimalla ja kärsivällisyydellä. Järjestimme myös paljon loistavia tapahtumia ja teimme ahkerasti projekteja. Hedelmiä tästä kaikesta saamme poimia varmasti lisää tulevaisuudessa. Kaunis kiitos erityisesti hallitus, projektipäälliköt ja tiimiläiset sekä muut aktiiviset tekijät ja osallistujat! Yhdessä jätämme jäljen historiaan.”

Jaana Hiltunen
Puheenjohtaja 2013