Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

2015

PINKK hallitus 2015

Puheenjohtaja: Sina Rosengrén
Varapuheenjohtaja: Mirva Kurki
Yhteiskuntalohkon johtaja: Markku Mäkinen
Kansainvälisyyslohkon johtaja: Sanna Suonurmi
Yksilölohkon johtaja: Tommi Kauppinen
Yhdistyslohkon johtaja: Lotta Vappula
Myyntipäälliikö: Toni Vuohelainen
Rahastonhoitaja: Satu Herrainsilta
Sihteeri: Laura Ristaniemi
Tiedottaja: Reija Stenroos
Edellisen vuoden puheenjohtaja: Ellimaija Ahonen

 

Vuosi 2015 oli kuusivuotiaassa Pirkanmaan Nuorkauppakamarissa peruskamaritoiminnan vuosi. Nostimme toiminnan kulmakiviksi neljä yksinkertaista teemaa, joihin oli erityisen helppo monipuolista toimintaa linkittää. Halusimme, että tekemisellämme oli selkeä tavoite ja kirkas punainen lanka on vahvasti johdattelemassa meitä asettamaamme päämäärään. Kiitos sydämestäni koko kymmenpäiselle superjoukolleni, te johditte kamarillemme upean ja laadukkaan vuoden suhteellisen pienin menoin ja erityisen positiivisin tuloin!

Oma vuoteni puheenjohtajana alkoi selkein ajatuksin ja päättyi selkein ajatuksin; mutta siihen väliin mahtui useita ajatuspyörremyrskyjä, oppimisen paikkoja ja niitä epäonnistumisenkin hetkiä. Jokaisen hetken, jonka vietin tämän harrastuksen parissa, tein sen pyyteettömästi palvellen, kehittyen ja oppien. En laskenut päiviä, tunteja ja minuutteja vuodestani, mutta olen varma, että öisin unenikin liittyivät useimmiten kamaritoimintaan! Osallistuin 90% kamarimme tapahtumista, koska totesin, että lomamatkalla ja siskoni häissä on hyvä käydä kerran vuodessa. Osallistuin aktiivisesti neuvonantajan roolissa useampaan tapahtumaan ja projektiimme. Käynnistin Päivä Johtajana-tempauksen, joka ideastani paisui Päivä Johtajana, Päivä Yrittäjänä ja Päivä Kunnallisvaikuttajana tempaustrioksi ja tiimin päästyä vauhtiin, projekti oli huikea menestys. Suunnittelimme varapuheenjohtaja Mirvan kanssa myös JCI:n satavuotisjuhlavuoden kunniaksi 100 parasta Pirkanmaalta – kuponkilehti – projektin, joka ponnisteluistamme huolimatta ei saanut tarpeeksi tulta alleen. Luojalle kiitos, nuorkauppakamarissa saa jopa puheenjohtajakin epäonnistua ja ihan luvan kanssa! 

Edustin kamaria yhtä puheenjohtajakokousta lukuun ottamatta kaikissa virallisissa tilaisuuksissa, vierailin useissa kamareissa niin virallisissa kuin epävirallisissakin merkeissä ja vietin paljon aikaa puheenjohtajakollegoideni seurassa. Olin näkyvä ja kuuluva äänitorvi niin meille PINKKeille kuin ALUE C:llekin ja osallistuin erityisen aktiivisesti sekä alueen että Suomen Nuorkauppakamareiden kehittämiseen. Kamareiden välinen yhteistyö ilmeni monella tapaa vuonna 2015: Kajaani oli läsnä sähköisesti Businessaamupäivässämme, Porin kanssa kilpailimme ensimmäistä kertaa PINKKPONKK-GAMES mestaruudesta, unohtamatta jokavuotista Supersize your business – tapahtumaa Tammerkosken ja Tampereen kamareiden kanssa. Aloitimme myös suunnittelemaan vaalikokoushakua vuodelle 2017 yhteistyössä Jyväskylän kamarin kanssa. Lisäksi avasimme suurimman osan omista tapahtumistamme kaikille kamarilaisille ja kyyditsimme perinteisellä PINKK-bussilla kokousmatkailijoita.

Aktiivinen PINKK näkyi myös alueellisella ja kansallisella tasolla, Hanna aluekansainvälisyyspäällikkönä ja Ellimaija kansallisena päällikkönä (projektit ja tapahtumat). Oma esimieheni Suomen Nuorkauppakamareissa oli meidän Johanna Lundán ja tottahan toki myös Ruotsin kansallisena puheenjohtajana toimi aito pinkkiläinen Jenni Ahlstedt. Vuonna 2015 PINKK sai myös uuden ainaisjäsenen, kun numero #74119 annettiin Miia-Hannele Vuoren allekirjoitusta koristamaan. Ja niin, se perustoiminta. Onnistui sekin, sillä Suomen Nuorkauppakamareiden Tehokkuusohjelmasta tuli tulokseksi 98/100. Se tarkoittaa kultatasolle yltävää, strategisesti mallikasta ja onnistunutta kamaritoimintaa.

Vuosi 2015 on paketissa. Se oli huikea reissu. Kallis oli lasti, pari kertaa se vähän meinasi päästä ojan puolelle, mutta tiellä pysyttiin ja eteenpäin mentiin! Kiitos jokaiselle!

Rakkaudella, puheenjohtajanne 2015,
Sina Rosengrén