Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

2018

PINKK hallitus 2018

Puheenjohtaja: Hanna Kallio-Kokko
Varapuheenjohtaja: Anne-Mari Mansikka
Yhteiskuntalohkon johtaja: Henri Mäkelä
Yksilölohkon johtaja: Laura Ristaniemi
Yhdistyslohkon johtaja: Hanna Mörö
Rahastonhoitaja: Heidi Alitalo
Sihteeri: Vilhelmiina Jalonen
Tiedottaja: Hanna Vuorinen
Edellisen vuoden puheenjohtaja: Satu Herrainsilta

 

Vuosi 2018 oli Pirkanmaan Nuorkauppakamarille tekemisen ja osallistamisen vuosi. Strategian jalkauttaminen, kansainvälisyys, projektitoiminnan uudelleen organisointi ja vahvistaminen, aluevuosikokouksen järjestäminen sekä kuukausikokouskulttuurin juurruttaminen osaksi perustoimintaa muodostivat vahvan rungon koko vuoden tekemiselle.

Vuoden aikana mahdollistettiin kaiken kaikkiaan 27 koko jäsenistölle avointa tapahtumaa tai koulutustilaisuutta, jolla saatiinkin aktivoitua hurja määrä osallistujia niin omasta kamarista, kuin vierailevista tähdistä. Osallistumisen mahdollisuudet ja tapahtumien korkea taso vauhdittivat kamarin toimintaa, jonka seurauksena saimme joukkoomme hienoja koejäseniä sekä kovatasoista projektitoimintaa.

Vuoden yhtä kohokohdista ja samalla huikeaa projektia saimme todistaa heti vuoden 2018 alussa, kun yli 200 nuorkauppakamarilaista kokoontui Nokialle Celsius- aluevuosikokoukseen. Projekti oli koko kamarilta todella hieno suoritus, joka vahvisti niin yhdessä tekemisen kulttuuria, kuin kamarimme taloudellista asemaa.

Toimintakauden aikana tehtiin myös muita hienoja projektitoteutuksia kuten World Clean Up-day toteutus, Nokian Messut, nuorten taloustaitokiertue ja alue C golf-kilpailu. Huomion arvoista on, että PINKKin projektit eivät hyödyntäneet pelkästään omaa kamariamme, vaan niissä oli monissa mukana osallistujia tai toteuttajia myös musta kamareista.

Vuonna 2018 lähdettiin rohkeasti tekemään myös kansainvälistä nuorkauppakamaritoimintaa. Sen lisäksi, että kamaristamme osallistuu perinteisesti hyvin aktiivisesti väkeä kansainvälisiin kokouksiin, lähdimme ottamaan ensiaskeleita myös twinning-toimintaa kohti. Tähän meille tarjoutui loistava tilaisuus JCI Unitedin kautta, joka pyysi meitä mukaan toteuttamana yhteistyötä Saksalaisen Heillbronn-Frankenn- kamarin kanssa. Vuoden aikana kamaristamme osallistui väkeä vierailulle Saksaan ja vastaavasti kamarimme jäseniä oli vastaanottamassa ja huolehtimassa vieraista täällä Suomessa heidän vastavierailullaan.

Myös PINKKin senaatti toimi aktiivisesti vuoden aikana, ja myös vahvistui kahdella uudella jäsenellä. PINKKin senaatti kokoontui toimintavuonna useamman kerran, mm. yhteiseen teatteripäivään, pitkälle lounaalle ja yhteistyössä muiden kamareiden senaattoreiden kanssa toteutettuun ohjelmaan.

Vuoden 2018 lopussa Pirkanmaan Nuorkauppakamari koostui yhteensä 64 jäsenestä, 20 koejäsenestä, 34 kunniajäsenestä ja 50 senaattorista.

 

Hanna Kallio-Kokko
Puheenjohtaja 2018