Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

CSR - Ajankohtaiskoulutus yhteiskuntavastuusta (JC)

Torstai, 22. toukokuu 2014 - 18:0020:00

 

Tarjoamme nuorkauppakamarilaisille ja yhteistyökumppaneillemme CSR-yhteiskuntavastuun ajankohtaiskoulutuksen "Kilpailuetua yhteiskuntavastuusta".

Mikä yhteiskuntavastuu?

Yhteiskuntavastuu muuttaa yhteiskuntaa globaalisti: elinkeinoelämää, poliittista päätöksentekoa, kuluttajamassojen käyttäytymistä, kehittyneitä, kehittyviä ja pyramidin pohjalla olevia maita. Yrityksille se asettaa haasteen, miten mukautua tähän megatrendiin? ”Viherpesu” ja hyveisiin pohjautuvien arvojen kopiointi osaksi yrityksen strategiaa eivät ole kestäviä ratkaisuja. Kuluttajien piirissä yhteiskuntavastuulla on kasvava merkitys osana ostopäätöstä. Tänä päivänä yhä useampi on valmis maksamaan enemmän kestävästi tuotetusta tuotteesta.

Tavoite:

Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat liike-elämän ja toiminnan suunnittelussa ottaa yhteiskuntavastuun huomioon kilpailukykyä lisäävällä tavalla.

Sisältö:

• Global Compact ja Triple Bottom Line
• Haasteet yhteiskunnassa
• Ratkaisut haasteisiin
• Strategia, johtaminen, kilpailuetu
• Toimintasuunnitelmat

Intensiivinen koulutus antaa osallistujalle tiedot ja taidot yhteiskuntavastuun toteuttamiseen. Ilta rakentuu workshopin tyyliin: lyhyiden teoriaosuuksien jälkeen käsiteltävä aihe käydään läpi harjoitusten kautta.

Jos yhteiskuntavastuun aihealue on ennestään itselle vieras tai haluat syventää tietojasi, kannattaa  ehdottomasti tulla paikalle, koska tämä koulutus on harvinaista herkkua. Koulutus järjestetään to 22.5.2014 klo 18, Ravintola Roastin kokoustilassa (Tammelan puistokatu 34, Tampere). Koulutuksen tulee pitämään Suomen Nuorkauppakamarit ry:n toimitusjohtaja Timo Wallenius.

Ilmoittaudu! Tilaisuus on avoin kaikille nuorkauppakamarilaisille sekä koulutuskumppanuuden lunastaneille yhteistyöyrityksille.

P.S. Tiesitkö, että KPMG:n raportin mukaan:

 - 62 prosentilla yrityksistä on yhteiskuntavastuun strategia

- Lainsäädäntö, brändi ja riskienhallinta ovat edelleen tärkeitä tekijöitä yhteiskuntavastuutyön draivereita

- Tehokkuus ja kustannusrakenteen keventäminen ovat kasvavia draivereita

- 44 prosenttia pitää yhteiskuntavastuuta innovaatioiden lähteenä

- 39 prosenttia etsii siitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia

 

Mitä yhteiskuntavastuu tarkoittaa kamaritoiminnassamme?

Pirkanmaan Nuorkauppakamarissa yhteiskuntavastuun merkitys nousi tärkeäksi tekijäksi strategian uudistusprosessissa. PINKKssä yhteiskuntavastuu konkretisoituu tiedostavana ja kestäviä valintoa tekevänä jäsenistönä. Kamarissa kertakäyttökulttuurista halutaan eroon niin astioiden kuin kumppanuuksienkin osalta. Haluamme profiloitua kamariksi, jonka kumppanuussopimukset ovat aidosti vastavuoroisia, sidosryhmät ja kumppanit ovat huolella valittuja. Kumppaneiden kohdalla pidämme tärkeänä, että vastuullisuus toteutuu arjessa, ketjun jokaisella tasolla niin sosiaalisesti, taloudellisesti kuin ympäristönkin kannalta katsottuna. Yhteiskuntavastuullinen toiminta on tae laadusta, vastuullisesta imagosta ja oikein toteutuessaan loistava kilpailuetu. Vastuullisuus on tullut jäädäkseen, mutta sen avaaminen vaatii tekoja. Teema näyttäytyy myös PINKK:n kumppanuuspaketeissa. Kumppani pääsee näkyvyyden ja verkostoitumistilaisuuksien lisäksi yhteistyökumppaniksi SNKK:n yhteiskunnallisiin projekteihin ja kilpaluihin kantamaan tempauksen nimeä ja hyödyntämään omassa vastuullisuusmarkkinoinissaan. Lupaamme kumppanillemme, että yhteiskunnallisena kumppanina yritys hyötyy profiloitumalla yhteiskunnallisesti valveutuneena yrityksenä sekä toimii kestävän johtajuuden edistäjänä nuorkauppakamarin kanssa.