Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Projektit

PROJEKTIT

Projektit - oppia tiimityöskentelystä, projektijohtamisesta ja näkyvyyttä nuorkauppakamaritoiminnalle
 
Nuorkauppakamareilla on lukuisia projekteja, joita toteutetaan niin paikallisesti kuin kansallisestikin. Kansallisista projekteista merkittävimpiä ovat julkiset kilpailut, kuten Tuottava Idea, Vuoden Nuori Menestyjä ja Vuoden Nuori Johtaja.
 
Projekteihin osallistumalla nuorkauppakamarilaiset saavat hyödyllisiä taitoja työelämää varten, oppivat toimimaan erilaisissa tiimeissä ja tehtävissä, johtamaan ja organisoimaan, tulevat tutuiksi elinkeinoelämän vaikuttajien kanssa sekä tekevät positiivista JC-julkisuutta.
 
Tuottava idea
Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamari ry:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla pyritään erityisesti lisäämään yrittämisen yleistä arvostusta. Kilpailu on samalla Suomen vanhin innovaatiokilpailu, kansallinen kilpailu vuodesta 1978.
 
Tuottava Idea – kilpailussa etsitään uusia, korkeintaan 3 vuotta vanhoja, jo tuottavassa käytössä olevia innovatiivisia ideoita. Pirkanmaan Nuorkauppakamari on kilpailussa mukana, jossa tarkoitus on tunnistaa omalta alueelta Tuottava Idea, joka voidaan varata itselle hakemusta varten. Tehdään yhdessä idean omistajan kanssa virallinen kilpailuhakemus menestytään & saadaan julkisuutta sen kautta!
Nyt on aika ilmiantaa Tuottava Idea!
Nuorkauppakamareiden perinteinen Tuottava Idea- kilpailu on käynnistynyt ja ehdokkaita haetaan. Kilpailuaika on 01.04.-31.04.2017, jolloin kilpailuhakemus pitää lähettää.
 
Kilpailussa on kolme sarjaa: yritys-, yhteiskunta- ja start-up -sarjat. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella tai yksityisellä sektorilla.
 
Lisätietoa sekä hakulomakkeet täältä.
Apuja ja ideoita hakemusten täyttämiseen:
Annamari Murtolahti
COM 2017
 
 
 
 
Vuoden Nuori Menestyjä
Vuoden Nuori Menestyjä on kansallisesti sekä maailmalla arvostettu palkinto, jonka Suomen Nuorkauppakamarit ry jakaa omalla alallaan menestyneille 18 – 40-vuotiaille Suomen kansalaisille. Palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen myös ulkomailla. Kansainvälisesti palkinto tunnetaan nimellä The Outstanding Young Person (TOYP).  Palkintoa on jaettu Suomessa vuodesta 1990 alkaen, maailmalla 10 vuotta pitempään. 
Myös Pirkanmaan Nuorkauppakamari hakee Vuoden Nuorta Menestyjää!
Kilpailuaika on toukokuussa 2017.
Lisätietoja täältä.
Apuja ja ideoita hakemusten täyttämiseen:
Heikki Oinonen, Vuoden Nuori Menestyjä -projektipäällikkö 2017
 
 
 
Vuoden Nuori Johtaja
Vuoden Nuori Johtaja on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. 
 
Kilpailussa etsitään alle 40 -vuotiasta, vastuullisesti ja esimerkillisesti toimivaa nuorta johtajaa. Kilpailuaika on 01.06.-30.09.2017.
 
Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä.
 
Apuja ja ideoita hakemusten täyttämiseen:
Hanna Hytönen
Projektipäällikkö
 
1000 Nuorta Johtajaa
 
Tuhat nuorta johtajaa on valtakunnallinen kampanja, joka tuo yhteen tuhat nuorta ja johtajaa tutkimaan, kokemaan ja oppimaan, mitä johtajuus tänä päivänä on. Kampanjan aikana nuori pääsee päiväksi mukaan johtajan arkeen.
 
Pirkanmaan Nuorkauppakamari on mukana toteuttamassa kampanjaa 13.-17.11.2017.
 
Lisätietoja kampanjasta löydät täältä.
 
Lisätietoja projektista:
1000 Nuorta Johtajaa -projektipäällikkö Maria Lammentausta, maria.lammentausta@jcipirkanmaa.fi
 
Joulupuu
 
Joulupuu-projekti toteutetaan Pirkanmaan Nuorkauppakamarin toimesta jälleen tänäkin vuonna. Projektin ajatuksena on viedä palanen joulua perheisiin, joissa joulupukki ei välttämättä muuten vierailisi.  Keräyksen lahjoitukset jaetaan joululahjoina paikallisille 0-17 -vuotiaille lapsille Pirkanmaan keräyskunnissa. Projekti järjestetään yhteistyössä joko kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten kanssa. Mukana on myös runsas määrä toiminta-alueen yrityksiä!
 
Lisätietoja Joulupuu -keräyksestä täältä.
 
Lisätietoja projektista:
Joulupuu -projektipäällikkö Johanna Kristo, johanna.kristo@jcipirkanmaa.fi
 
Fuel Up -Menestyjäseminaari
 
Helmikuussa 2017 Pirkanmaan Nuorkauppakamari järjesti ensimmäisen kerran Fuel Up-menestyjäseminaarin Ylöjärvellä. Seminaari saa jatkoa myös vuonna 2018.
 
Lisätietoja täältä.
 
Lisätietoja projektista:
Projektipäällikkö
Jutta Rouru
 
Kyrösjärvi Kokkarit
 
Kyrösjärvi-kokkarit on lähemmäs kolmekymmentä vuotta vanha, perinteinen seurapiiritapahtuma Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueella. Tapahtuman järjestää Pirkanmaan Nuorkauppakamari yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Alkutalven suurin alueellinen verkostoitumistapahtuma kokoaa yhteen yrittäjiä, aktiivisia toimijoita sekä nuorkauppakamarilaisia Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueen lisäksi myös Parkanon, Kankaanpään, Jämijärven, Honkajoen, Karvian, Kihniön sekä Tampereen alueelta. Vuonna 2017 kokkareille osallistui 500 kutsuvierasta! 
Kokkarit ovat ainutlaatuinen hyvänmielenilta, jossa on mahdollisuus tavata hyviä ystäviä ja yhteistyökumppaneita sekä verkostoitua uusien ihmisten kanssa. Perinteisesti alkuillasta osallistujat on kutsuttu etkoille nuorkauppakamarilaisten luo eri puolille Pirkanmaata yhteisen ajanvieton sekä verkostoitumisen merkeissä. Tämän jälkeen juhlaväki on kuljetettu yhteiskyydein Ikaalisten Kylpylään, jossa ohjelmaa on järjestetty koko illaksi.
Kyrösjärvi kokkarit on Pirkanmaan Nuorkauppakamarin perinteisin projekti. Kokkarit järjestetään perinteisesti helmikuussa, mutta projektia tehdään lähes täyden kalenterivuoden ajan. 
Lisätietoja projektista:
Antti Kaasalainen, Kyrösjärvi kokkarit -projektipäällikkö 2018