Pirkanmaan Nuorkauppakamari

Pirkanmaan Nuorkauppakamari (PINKK) on alle 40-vuotiaiden aktiivisten vaikuttajien kansainvälinen johtamis-, oppimis-, ja kehittymisjärjestö. Vaikutamme yhteiskuntaan positiivisesti kehittämällä nuorten aikuisten johtamistaitoa, sosiaalista vastuuta, yrittäjyyttä ja kansainvälisyyttä.

Nuorkauppakamaritoiminta perustuu tekemällä oppimiseen.

Projektit

PROJEKTIT

Projektit - oppia tiimityöskentelystä, projektijohtamisesta ja näkyvyyttä nuorkauppakamaritoiminnalle

Nuorkauppakamareilla on lukuisia projekteja, joita toteutetaan niin paikallisesti kuin kansallisestikin. Kansallisista projekteista merkittävimpiä ovat julkiset kilpailut, kuten Tuottava Idea, Vuoden Nuori Menestyjä (TOYP) ja Vuoden Nuori Johtaja.

Projekteihin osallistumalla nuorkauppakamarilaiset saavat hyödyllisiä taitoja työelämää varten, oppivat toimimaan erilaisissa tiimeissä ja tehtävissä, johtamaan ja organisoimaan, tulevat tutuiksi elinkeinoelämän vaikuttajien kanssa sekä tekevät positiivista JC-julkisuutta.

Alla on otteita menneistä sekä meneillään olevista projekteistamme.

 
Meneillään:

Ylöjärvi 150 vuotta kaupunkipeli

10-vuotista juhlavuottaan viettävä Pirkanmaan Nuorkauppakamari sekä Ylöjärven kaupunki ja Ylöjärven Yrityspalvelu Oy toteuttavat yhdessä Ylöjärvi-kaupunkipelin 150 -vuotiaan Ylöjärven Kaupungin kunniaksi. Kaupunkipelissä pelaajat pääsevät tutustumaan Ylöjärven paikallisiin yrityksiin sekä tunnettuihin maamerkkeihin. Pelissä kenestä tahansa voi tulla ylöjärveläisen yrityksen osakkeen omistaja.

Pelin nimestä tullaan toteuttamaan kilpailu. Peli lanseerataan viimeistään joulumarkkinoille 2019.

Lisätietoa pelistä täältä.

 
 
 
 
TOYP Suomi (ent.Vuoden Nuori Menestyjä)
 
TOYP eli Ten Outstanding Young Persons on kansallisesti sekä maailmalla arvostettu palkinto, jonka Suomen Nuorkauppakamarit ry jakaa omalla alallaan menestyneille 18 – 40-vuotiaille Suomen kansalaisille. Palkinto mahdollistaa suomalaisten tekojen ja osaamisen tunnetuksi tekemisen myös ulkomailla.  Palkintoa on jaettu Suomessa vuodesta 1990 alkaen, maailmalla 10 vuotta pitempään. 
Myös Pirkanmaan Nuorkauppakamari hakee Vuoden Nuorta Menestyjää!
 
Lisätietoja täältä.
 
 

World Cleanup Day

World Cleanup Day (WCD) eli Maailman Siivouspäivä on kansainvälinen, maailmanlaajuinen yhden päivän kestävä ympäristön siivoustempaus - siis siivoustalkoopäivä. WCD on historian suurin rauhanomainen kansalaistapahtuma, ja se järjestettiin ensi kerran vuonna 2008. Se järjestetään samana päivänä 150 maassa ja siihen osallistuu kymmeniä miljoonia vapaaehtoisia kansalaisia eri puolilla maailmaa. Suomi sekä Pirkanmaa oli vuonna 2018 mukana ensimmäistä kertaa.

Vuonna 2018 Pirkanmaan Nuorkauppakamari haastoi Pirkanmaan alueen oppilatoksia, yrityksiä ja toimijoita mukaan siivoustalkoisiin.Pirkanmaan alueella siivottiin usean ryhmän toimesta ja yhteistyökumppaneita projektilla oli Pirkanmaan Jätehuolto, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Pirkan opiskelija-asunnot POAS oy, Campusravita  , Kumma Junk Bar & Lounge, K-Rauta Lielahti, Tampereen kaupunki sekä Vastedes ry. Vuonna 2019 tapahtuma järjestetään 21.9.

Lisätietoja täältä.

 

Menneet:

 

Nuorten taloustaidot-kiertue

Nuorten taloustaidot-kiertue on nuorille suunnattu arjen taloustietopaketti, joka kiersi Pirkanmaan lukioissa vuonna 2018. Kiertueella aiheena olivat mm. rahan arvo, omien tulojen ja menojen seuranta,omien hankintojen suunnittelu, laskujen eräpäivät, maksumuistutukset, perintä sekä maksuhäiriömerkinnän seuraukset.

Kiertue on suuren suosionsa takia saamassa jatkoa vuonna 2019.

Vuoden Nuori Johtaja
 
Vuoden Nuori Johtaja on vuosittain järjestettävä valtakunnallinen kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina. 
 
Kilpailussa etsitään alle 40 -vuotiasta, vastuullisesti ja esimerkillisesti toimivaa nuorta johtajaa. 
 
Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä.
 
 
 
1000 Nuorta Johtajaa
 
Tuhat nuorta johtajaa on valtakunnallinen kampanja, joka tuo yhteen tuhat nuorta ja johtajaa tutkimaan, kokemaan ja oppimaan, mitä johtajuus tänä päivänä on. Kampanjan aikana nuori pääsee päiväksi mukaan johtajan arkeen.
 
Pirkanmaan Nuorkauppakamari oli mukana toteuttamassa kampanjaa 13.-17.11.2017.
 
Lisätietoja kampanjasta löydät täältä.
 
Tuottava idea
 
Tuottava Idea -kilpailu on Suomen Nuorkauppakamari ry:n järjestämä kilpailu, jonka tavoitteena on edistää innovointia sekä nostaa esiin uusia liikeideoita ja korostaa niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla pyritään erityisesti lisäämään yrittämisen yleistä arvostusta. Kilpailu on samalla Suomen vanhin innovaatiokilpailu, kansallinen kilpailu vuodesta 1978.
 
Tuottava Idea – kilpailussa etsitään uusia, korkeintaan 3 vuotta vanhoja, jo tuottavassa käytössä olevia innovatiivisia ideoita. Pirkanmaan Nuorkauppakamari on kilpailussa mukana, jossa tarkoitus on tunnistaa omalta alueelta Tuottava Idea, joka voidaan varata itselle hakemusta varten. Tehdään yhdessä idean omistajan kanssa virallinen kilpailuhakemus menestytään & saadaan julkisuutta sen kautta!
 
Kilpailussa on kolme sarjaa: yritys-, yhteiskunta- ja start-up -sarjat. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Palkittava hanke voi olla kehitetty julkisella tai yksityisellä sektorilla.
 
Lisätietoa täältä.
 
 
Joulupuu
 
Joulupuu-projekti toteutettiin Pirkanmaan Nuorkauppakamarin toimesta vimmeksi vuonna 2018. Projektin ajatuksena on viedä palanen joulua perheisiin, joissa joulupukki ei välttämättä muuten vierailisi.  Keräyksen lahjoitukset jaetaan joululahjoina paikallisille 0-17 -vuotiaille lapsille Pirkanmaan keräyskunnissa. Projekti järjestetään yhteistyössä joko kunnan sosiaalitoimen, seurakunnan tai Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistysten kanssa. Mukana on myös runsas määrä toiminta-alueen yrityksiä!
 
Lisätietoja Joulupuu -keräyksestä täältä.
 
 
Kyrösjärvi Kokkarit 

Lähemmäs kolmekymmentä vuotta vanha, perinteinen seurapiiritapahtuma Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueella. Tapahtuman järjestää perinteisesti Pirkanmaan Nuorkauppakamari yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Alkutalven suurin alueellinen verkostoitumistapahtuma on koonnut yhteen yrittäjiä, aktiivisia toimijoita sekä nuorkauppakamarilaisia Ikaalisten ja Hämeenkyrön alueen lisäksi myös Parkanon, Kankaanpään, Jämijärven, Honkajoen, Karvian, Kihniön sekä Tampereen alueelta. Vuonna 2017 kokkareille osallistui 500 kutsuvierasta! 

 

World Cleanup Day

World Cleanup Day (WCD) eli Maailman Siivouspäivä on kansainvälinen, maailmanlaajuinen yhden päivän kestävä ympäristön siivoustempaus - siis siivoustalkoopäivä. WCD on historian suurin rauhanomainen kansalaistapahtuma, ja se järjestettiin ensi kerran vuonna 2008. Se järjestetään samana päivänä 150 maassa ja siihen osallistuu kymmeniä miljoonia vapaaehtoisia kansalaisia eri puolilla maailmaa. Suomi oli vuonna 2018 mukana ensimmäistä kertaa.

Pirkanmaan Nuorkauppakamari haastoi Pirkanmaan alueen oppilatoksia, yrityksiä ja toimijoita mukaan siivoustalkoisiin.Pirkanmaan alueella siivottiin usean ryhmän toimesta ja yhteistyökumppaneita projektilla oli Pirkanmaan Jätehuolto, Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Tamko, Pirkan opiskelija-asunnot POAS oy, Campusravita  , Kumma Junk Bar & Lounge, K-Rauta Lielahti, Tampereen kaupunki sekä Vastedes ry

Lisätietoja täältä.