Meidän menestyjät -tapahtuma

Mitä on menestys? Mitä siihen vaaditaan – mitä siitä seuraa? Pirkanmaan Nuorkauppakamari toi Meidän menestyjät -tapahtumassa esiin ja yhteen seudun nuoria onnistujia ja tavoitteiden saavuttamisessa tukevia toimijoita. Haastoimme pohtimaan menestystä yhteiskunnan eri alueilla ja monesta näkökulmasta. Katso tallenteelta inspiroiva paneelikeskustelu!

 

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1802466079915016

Tapahtuma koostui kahdesta osasta:
1) MOW:lta striimattava paneelikeskustelu: Viisi vierasta, viisi tarinaa. Selvitimme, mikä menestyjiä yhdistää.
2) Teemoitetut ryhmähuonekeskustelut: Kukin panelisti jatkoi ajatustenvaihtoa yleisön kanssa. Keskusteluja emännöivät paikalliset toimijat.

Tapahtuma nivoutui JCI-järjestön maailmanlaajuiseen Ten Outstanding Young Persons -kilpailuun, joka tunnetaan Suomessa nimellä Vuoden Nuori Menestyjä – JCI TOYP. Vieraamme edustivat kukin yhtä viidestä kilpailukategoriasta:

 

Henkilökohtainen kasvu: Impact Producer Emmi Nuorgam, 32

Emmi Nuorgam on kirjoittaja, aktivisti ja palkittu yhteiskunnallinen keskustelija, joka on tehnyt vuosia töitä sosiaalisen median vastuullisuuden ja luotettavuuden parantamiseksi. Nuorgam on entinen bloggaaja ja start up -yrittäjä, nykyinen vaikuttavuustuottaja ja keskustelunaloittaja, jonka somesisältöjä katsellaan joka viikko yli miljoona kertaa. Nuorgam koordinoi vuonna 2020 Valtioneuvoston Kanslian globaalistikin noteerattua #faktaakoronasta -hanketta ja on edustanut somevaikuttajia Huoltovarmuusorganisaation Mediapoolissa jo vuodesta 2018. Hänet nimettiin ensimmäisenä suomalaisena maailman merkittävimmät vaikuttajamarkkinoinnin ammattilaiset kokoavalle Influencer TOP50 -listalle syksyllä 2020.

Ryhmähuonetta emännöi Tampereen aikuiskoulutuskeskus (koulutustarkastaja Maiju Aro)

Lääketiede: startup-yrittäjä, TkT Laura Koivusalo, 31

Laura Koivusalo on tuore äiti ja tekniikan tohtori, jonka sarveiskalvon kantasoluhoitoja käsittelevä väitöskirja palkittiin Tampereen yliopiston Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnan parhaana tekniikan alan väitöksenä vuonna 2020. Koivusalon ja tämän tutkijakollegoiden perustama startup-yritys StemSight kehittää kantasoluista hoitoja sokeuteen. StemSightin johdossa Koivusalo on niittänyt voittoja pitchauskilpailuista niin Suomessa kuin maailmalla.

Ryhmähuonetta emännöi HealthHUB (viestintäasiantuntija Anna-Mari Martikainen)

Eettinen ja ympäristöjohtaminen: kestävyysstrategi, KTT Sonja Lahtinen, 31

Sonja Lahtinen on kestävän liiketoiminnan tutkija ja konsulttitoimisto Co-foundersin tutkimusjohtaja. Sonja väitteli viime kesänä yritysten roolista kestävän kehityksen kysymysten ratkaisemisessa Tampereen yliopistosta, jossa hän jatkaa postdoc-tutkimustaan. Sonjalla on yli 10 vuoden kokemus markkinoinnin parissa ja hän on yhdistänyt työssään akateemisen uran ja yritysten kanssa toimimisen mielenkiintoisella ja raikkaalla tavalla. Sonjan motto onkin, että tutkimus voi muuttaa maailmaa, mutta vasta kun ihmiset kuulevat siitä ja vievät tutkitun tiedon käytäntöön. Hän käy aktiivisesti puhumassa erilaisissa tilaisuuksissa tulevaisuuskestävästä liiketoiminnasta ja jakaa sosiaalisessa mediassaan sisältöjä kestävään elämään liittyen. Sonja asuu puoliksi Suomessa ja puoliksi Sveitsissä, mikä antaa mahdollisuuden katsella maailmaa avarasta perspektiivistä.

Ryhmähuonetta emännöi Tehdas 108 (luova johtaja Jenni Lahtonen)

Politiikka, lainsäädäntö ja hallinto: poliitikko ja vaikuttaja Perttu Jussila, 30

Perttu Jussila on toiminut Pirkanmaan vihreiden puheenjohtajana vuosina 2018-2019 sekä puoluehallituksessa vuodesta 2019. Jussila on lisäksi ollut Tampereella sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä vuodesta 2017. Poliittiseen vaikuttamiseen vauhtia ja kokemusta on antanut ura urheilumaailmassa. Jussila teki uraa keilailun ammattilaisena vuosina 2011-2015 ja pelasi maajoukkueessa 2010-2016. Hänet tunnetaan Suomen historian nuorimpana lajiliiton puheenjohtajana vuosilta 2017-2019. Jussila oli myös ehdolla Euroopan ehdokkaana maailman keilailuliiton johtoon 2019.

Ryhmähuonetta emännöi lakimies Riikka Viitaniemi, Tampereen kaupunki.

Liike-elämä ja talous: siistijä ja toimitusjohtaja Saana Tyni, 32

Saana Tyni on siistijä ja toimitusjohtaja perustamassaan Koti Puhtaaksi Oy:ssä. Hän vie puhdistuspalvelualaa eteenpäin aidosti sydämestään. Koti Puhtaaksi on saavuttanut ainoana alan yrityksenä Euroopan Parhaan Työpaikan tittelin. Yritystoimintansa lisäksi Saana lahjoittaa omaa nimeään kantavan säätiön kautta rahaa alalla opiskeleville ja pyörittää lähes 600 siivousyrittäjän verkostoa. Edistyksellinen asenne on huomattu – aiemman sadan vuosihakemuksen sijaan Saanan luotsaamaan yhtiöön tykitetään nyt yli 5000 työhakemusta vuosittain! Yhtiö on kasvanut tinkimättä perusasioista aina vuodesta 2011 lähtien. Tänä päivänä Koti Puhtaaksi Oy on merkittävä työllistäjä lähes 300 työntekijän myötä. Tampereella ensi askeleitaan ottanut yritys toimii nykyisin kuudella paikkakunnalla.

Ryhmähuonetta emännöi Tribe Tampere (markkinointivastaava Mirella Mellonmaa)

 

Ilmiantoja Vuoden Nuori Menestyjä TOYP -kilpailuun voi antaa ajalla 16.4.-31.5.2021. Lue lisää >>

 

Yhteistyössä mukana:

 

                    

                            

                      

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *