Olet itsesi paras pääoma ja johtaja

Moi kaikki PINKKiläiset ja muutkin  lukijat!

Minulla on ilo päästä ääneen ja kynän varteen kirjoittamaan aiheesta joka on itselleni hyvin tärkeä ja on sitä varmasti monelle muullekin. Muutama vuosi sitten kuulin ensimmäisen kerran sanan nuorkauppakamari ja ihmettelin, että mikähän se sellainen mahtaa olla. Mielenkiintoni Nuorkauppakamaria kohtaan sai herämään enemmänkin kaikki muut kummastukset sanan ympärillä, kuten itsensä kehittäminen, kouluttautuminen, verkostoituminen, projektit, ystävät, yhdessä tekeminen ja paljon muuta. Olin jo siihen mennessä ymmärtänyt sen, että jos elämässä haluaa mennä eteenpäin on hyvä olla ajan hermolla ja panostaa itsensä kehittämiseen. Olet itsesi paras pääoma ja johtaja. Ja mikäs sen mukavempaa, kuin tehdä kehittäviä asioita yhdessä mukavalla porukalla, kun on hyvä fiilis ja hauskaa niin menee oppikin paremmin perille.

Millaisen mahdollisuuden nuorkauppakamari sitten tarjoaa jäsenistönsä kehitykselle?
Toiminnasta voi varmasti hyötyä monin eri tavoin ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain uutta ja kehittävää. Parhaan hyödyn saa varmasti itse osallistumalla aktiivisesti toimintaan ja lähtemällä rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin. Osallistuminenhan on parhaimmillaan tekemällä oppimista ja kokemusten keräämistä. Kamaritoiminnassa on mukana paljon erilaisia ihmisiä, joilla on erilaiset lähtökohdat ja työelämän kokemukset ja silloin kamari toimii hyvin ihmisiä yhdistävänä tekijänä. Jokaiselta ihmiseltä on hyvä ottaa jotain oppia vastaan, koska se varmasti tietää jonkin asian mitä sinä et tiedä. Nuorkauppakamarin perustamisen taustalla on alunperinkin ollut positiivisen vaikutuksen aikaan saaminen yhteiskunnassa. Nykyaikana hyvän johtajuuden merkitys on noussut vieläkin tärkeämmäksi meidän maailmassa. Oikeanlainen johtajuus saa aikaan innostusta, onnistumisia ja menestystä, jolla taas on suuri vaikutus ympäröivään yhteisöön. Oli kyse sitten työympäristöstä, urheilutoiminnasta tai muusta vapaa-ajasta niin hyvälle johtajalle on varmasti paikkansa, jolloin hän voi omalla tietämyksellään ja esimerkillä ohjata porukan kohti menestystä. Jokaisen yhteisön hyvinvointi lähtee kuitenkin yksilötasolta ja hyvällä johtajalla on näkemystä siitä miten saadaan porukka työskentelmään yhdessä kohti tavoitteita ja miten jokaisesta yksilöstä löydetään parhaat puolet esiin. Olemmehan kaikki kuitenkin hyvin erilaisia ihmisiä.

Siinä oli pieni pohdintani johtajuudesta ja voin myös sanoa, että nuorkauppakamari tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kouluttautua hyväksi johtajaksi. Kaikkihan me olemme jo valmiiksi oman elämämme parhaita johtajia. Suosittelen kuitenkin tutustumaan vielä tarkemmin millaisia oppipolkuja nuorkauppakamari tarjoaa johtajuuden tiellä ja missä kaikessa sinun on mahdollista kehittyä.
Alla muutama linkki mistä löytyy tietoa nuorkauppakamarien johtajuus- ja kouluttajapoluista. Kannattaa käydä lukemassa.
Johtajuuspolku:
http://nuorkauppakamarit.fi/kestava-johtajuus/johtajuuspolku/

Kouluttajapolku:
http://nuorkauppakamarit.fi/koulutukset/kouluttajakoulutus/

Ja loppuun vielä suosittelen osallistumista kevään parhaaseen koulutustilaisuuteen business aamupäivään torstaina 11.6. jossa tulet saamaan kullan arvoisia vinkkejä itsensä johtamiseen tunne tasolla ja miten saat ammennettua hyvää energiaa tekemiseesi arjen haasteiden keskellä. Tapahtumassa tulee olemaan myös paljon muutakin sinulle hyödyllisiä asioita joista kerron tarkennusta vielä myöhemmin. SO BE THERE!!
Terveisin 2015 vuoden hallituksen jäsen ja yksilölohkon johtaja
-Tommi