Maailmanhienoin maailta Ylöjärvellä

Pirkanmaan Nuorkauppakamarin alueelle C avoin Taiwan-maailta järjestettiin 15.8.2012

Innostuin Taiwan- maaillan järjestelyihin osallistumisesta, kun kuulin vuoden 2012 kansainvälisyyspäälliköltämme (INT) Myyryläisen Katjalta INT-tiimistä. Lähdin hetken mielijohteesta illan järjestelyihin mukaan. Taiwan oli teemana siksi, että kansainvälisen JCI-järjestön maailmankokous järjestetään tänä vuonna Taiwanin Taipeissa.

Tiimi kokoontui ensimmäisen kerran hyvän ruuan merkeissä yhteistyökumppanimme Restamaxin Ravintola Roastissa. Katja selvitti meille ajatuksiaan työtehtävien jaosta, tapahtuman kulusta ja ohjelmasta. Hahmottelimme kokonaisuutta kouluttajista, paikasta ja sen sisustamisesta sekä muotinäytöksestä. Toisen tapaamisen aikana olinkin sitten kiipeilemässä jossain Hyvinkäällä.

Kumppaneiksemme Katja neuvotteli ihanat Nanso-myymälä Tampereen, Makea Elämä -korut ja Crocs-kengät. Pääyhteistyökumppani oli Dynaset Oy ja siellä ideoiva toimitusjohtaja Reijo Karppinen ja muuta talon väkeä. Sovimme Nanson kanssa sovituksista, kukin malleista aikataulujensa mukaan. Töiden jälkeen menin sitten Nanson Hämeenkadun myymälään yhdessä Katjan kanssa. Samalla kun sovittelin niitä I-H-A-N-I-A vaatteita mitä näytöksessä esittelisin, Katja suunnitteli myyjä Susanna Hakalan kanssa mitkä korut ja sukkahousut asujen pareiksi näytökseen tulisivat. Olin hieman nälissäni, ja Makean elämän korut näyttivät erityisesti siinä tilassa erittäin herkullisilta. Lopulta myyjät ja Katja saivat hampaani irrotettua englanninlakritsakoruista… Jos ostit kyseiset korut näytöksen jälkeen, niin hammaslääkärini pyysi, että voisit toimittaa ne hänelle uuden valoksen tekoa varten. No ei sentään.

Itse tapahtuman iltana ehdin paikalle Anni Korhosen kanssa hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua – paikkana siis Dynaset Ylöjärvellä. Aikaisemmin paikalle ennättäneet innokkaat PINKKiläiset olivatkin jo ehtineet tilat järjestellä. Näytöksen cat walk oli tehty isäntäyrityksen vanerisista pakkauslaatikoista. Jäljelle jäi mallin asuihin sonnustautuminen ja vieraiden odottelu.

Tapahtumaan saapui jo hyvissä ajoin ihmisiä, esiintyjätkin ehtivät töistään aikataulussa. Katja toimi tilaisuuden juontajana, toivotti tervetulleeksi koko nelikymmenpäisen porukan ja esitteli ohjelman ja ensimmäisen puhujan. Ensimmäisenä puhui Dynasetin edustajana Ville Siekkinen ja hän kertoi yrityksen toiminnassa kauko-idässä ja esitteli Dynasetin tuotteita. Tämän jälkeen tarjoiltiin Ravintola Keitaan valmistamia idän keittiön taiwanilaisia ihmeitä, olivat muuten erittäin herkullisia ja chilin ystäville löytyi riittävän tulisia lisukkeita.

Ruokailun jälkeen iltaa jatkettiin mielenkiintoisten puhujien siivittämänä. Puhujina toimivat Tredean matkailujohtaja Pirjo Puukka, lähetystyöntekijänä ja huumevieroitustyöntekijänä Taiwanissa kolme vuosikymmentä toiminut Veera Kallio. Tomi Juhani Virolainen toimii tulkkina ja konsulttina ja kertoi kiinalaisten yhteisöllisyydestä sekä Raimo Ala-Korpi, kansainvälistymispäällikkö ELY-keskuksesta kertoi omista kokemuksistaan kaupan ja yrityssuhteiden saralla. Näiden jälkeen puheenvuoron piti myös PINKK:n oma Immediate Past President (IPP) Jenni Ahlstedt, JCI Finlandin kansainvälisyyspäällikkö 2012.

Illan loppuhuipentumana oli sitten mallien jännittämä muotinäytös, joka onnistui hienosti! Pieniä panikointeja ja kommelluksia toki laatikoiden takana tapahtui näytöksen aikana, mutta yleisöllä ei tästä toivottavasti ollut aavistustakaan. Malleina toimivat Annin ja minun lisäksi Mirel Sild ja Veera Honka-Nissi. Musiikit oli koostanut Paula Perälä. Illassa auttoivat koordinoija-Katjaa myös tiedottaja (LIO) Sanna Heiskanen ja JC eli jäsen Antti Pyykkönen.

Vielä ohjelmassa oli arvonta, jossa palkintoina oli mm. Ravintola.fi -lahjakortti, ajelu Dynasetin Offroad -areenalla, Crocs-lahjakortteja, Nanson pyyhesetti ja Makea Elämä -tuotteita.

Illan lopuksi halukkaat pääsivät vielä kokeilemaan Dynasetin Offroad-areenalle mönkkärin kyydissä pysymistä, moni sitä kokeilikin – minä myös ja se olikin hurjaa menoa!

Joskus tuonne täytyy mennä itse ajamaankin, päätin.

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut! Mukana olivat myös vuositason kumppaneitamme vieraina, omaa väkeä tuli mm. Ikaalisista ja Kangasalta ja myös naapurikamareista. Kiitos yhteistyökumppaneille, järjestelyissä mukana olleille sekä osallistujille!

 

Kuvat ylhäältä alas:
– Maailmankokouksen markkinointimateriaaleja
– Järjestelyistä vastannut Katja Myyryläinen
– Ravintola Keitaan Taiwan-buffet
– Tomi Juhani Virolainen piti innostavan alustuksen
– Raimo Ala-Korpi ELY-keskukselta Dynasetin Atte Karppisen mönkijäkyyditykseen lähdössä
– Nanson muotinäytöksessä malleina toimi PINKK:n Anni, Mirel, Marika ja Veera

 

Marika Kyrölä
koejäsen
Tampere
JCI Pirkanmaa