Six steps: PINKK Strategy, part I

Mitenkäs sitä kamaristrategiaa lähdetäänkään tekemään?
Apua, mitä meninkään lupaamaan kamarimme vaaleissa viime lokakuussa! Että teemme PINKK:lle strategian, minun johdollani, tänä vuonna…mitähän tästä tulee…Mistä lähteä liikkeelle? JCI.fi intraan mars. Kuulin vinkin hallitusakatemiassa, että kamarituki auttaa kamareita strategian tekemisessä. Etsitäänpäs sitten se käsiin. Ja sieltähän löytyi apua alkumetreille (seuraavat lainattu intrasta):
 
Mitä hyötyä?
sitouttaa tekijänsä yhteiseen tavoitteeseen
parantaa mahdollisuuksia uusien jäsenien hankintaan
parantaa jäsenpitoa ja lisää jäsenten aktiivisuutta
Tämä kakki tietenkin vain, jos strategiassa uskalletaan tehdä valintoja ja linjaus toimintaa.
 
Miten?
Ota yhteyttä kamaritukipäällikköön
Kerätkää työryhmä strategiatyöhön (mukaan kannattaa ottaa niin hallituksen jäseniä, kokeneita jäseniä, koejäseniä)
Saatte ennakkotehtävät, jotka teidän tulee työstää työryhmässä ennen koulutusta
Varsinainen koulutus kestää noin 8 h
Strategian loppuun työstäminen työryhmässä ja lähetys kouluttajalle
Kouluttajan kommentit ja lopulliset korjaukset
Seurantaprosessi jatkuu seuraavat 12 kuukautta, jotta varmistetaan strategian jalkautuminen kamarinne toimintaan
Tutustu Suomen Nuorkauppakamarit Ry:n Strategiaan 2016
 
Kamarissamme on oikein päteviä kouluttajia, jotka voisivat vetää koulutuksen, mutta halusin silti ulkopuolisen kouluttajan tuomaan erilaista näkemystä työhömme. Kamarituen kautta meille saatiinkin alueelta B Ulla, hieno homma! Kamarituesta sain myös lisämateriaalia ja ohjeistusta prosessin etenemiseen.

 

Työryhmän kasaaminen. Ketäs siihen sitten pyytäisi mukaan? Ellu kävi töissä juttusilla (olemme samassa toimistossa hommissa) ja pyysin häntä mukaan. Ellulla on näkemystä ja rohkeutta, ehkä vähän erilaista kuin muilla. Ensiarvoisen tärkeää strategiaa tehtäessä, minun mielestä. Seuraavaksi avoin haku uutiskirjeeseen. Tuore jäsenemme Jyrki kyselee vieläkö mahtuu mukaan, JEE, hyvä Jyrki! Tämän vuoden PRES Jaana on automaattisesti mukana ryhmässä, ja innolla onkin. Sinakin halusi mukaan, upeeta, mukaan tarvitaan ehdottomasti business-ajattelua! Kysyin myös Ellimaijaa, olemmehan menossa hänen kanssaan Lahteen Strategia!-koulutukseen, joten näin koulutuksesta saadaan meidänkin työhön paras anti. Hhmm, tarvitaan lisää porukkaa. Sain vinkin, että kannattaa kysyä uusinta koejäsentä Tommia mukaan. Tommi suostui, ihanaa aktiivisuutta heti alkumetreillä. PINKK:n FB-jäsenryhmästä ilmoituksen bongasikin sitten loput ryhmäläiset: Anni, Katja ja Jenni. Sopiva sekoitus kokemusta ja tuoreutta. Meitä on kymmenen, tällä ryhmällä ei voi epäonnistua!
 
Päivämäärät on nyt saatu sovittua (vinkki vitonen: Doodle on ihan ykkönen kun ehdottaa ajankohtia useille henkilöille). Ennakkotehtäviä tehdään 16.4. ja Strategia-päivä kouluttajamme Ullan johdolla pidetään 4.5. Tarttee hommata paikat…Kumppanimme Nordea tarjoaa tilan ensimmäiseen iltaan, onpas kätevää.
 
Mielessä pyörii monta asiaa ennen prosessin varsinaista alkua. Millaisia ennakkotehtävät ovat? Miten ryhmä toimii yhdessä, saadaanko innostava ja ideoiva ilmapiiri porukalla aikaan? Saadaanhan strategiasta tarpeeksi konkreettinen, jotta se oikeasti toimii ja ohjaa meidän toimintaamme? Miten koko PINKK:n porukka saadaan menemään samaa päämäärää kohti? Onko meillä rohkeutta tehdä jatkossa valintoja strategian mukaan, vaikka se tarkoittaisi asioista luopumista? Muutosvastarinta, tuleeko sitä?
Yhdestä asiasta olen kuitenkin edelleen aivan varma. Meidän kamarimme tarvitsee strategian.
 
Strategisin (vai startegisin…) terkuin,
 
Sanna Heiskanen
Varapuheenjohtaja 2013

 
P.S. Stay tuned, lisää kokemuksia strategian tekemisestä tulossa.