Tähdet, tähtihetket ja parrasvalojakin: kouluttautuminen kasvattaa

Minulle paras osa nuorkauppakamaritoimintaa on ollut kouluttajaksi kasvaminen ja kouluttajana toimiminen. Kouluttajana minulla on ollut etuoikeus nähdä tähtien syttyvän ja kannustaa kouluttaja-alkuja loistamaan entistä kirkkaammin. Tänä vuonna rakkauteni koulutustoimintaan pääsee roihuamaan entistäkin palavammin Suomen Nuorkauppakamareiden koulutusjohtajana.
 
Tähänastisen nuorkauppakamari- ja kouluttajaurani kohokohtia ovat olleet koulutustilanteet, monet tämän ovatkin jo kuulleet. Antoisinta on ollut huomata, että omalla työlläni voin kehittää jäsenistömme osaamista ja taitoja sekä edesautan järjestön toiminnan kehittymistä. Näihin samaisiin asioihin on koulutusjohtajana ollut mahdollisuus vaikuttaa vieläkin enemmän. Kouluttajana olen ollut parhaimmalla paikalla seuraamassa tulevia tähtiä ja nauttimassa tähtihetkistä.  Tämän harrastuksen ilo minulle on nähdä muiden kasvavan – ja siinä ohessa kasvaa myös itsekin.
 
Hyödyllistä & hauskaa
 
Nuorkauppakamarikoulutukset tarjoavat valmiuksia niin nuorkauppakamarissa kuin työelämässäkin toimimiseen. Sen lisäksi, että koulutukset mahdollistavat monia kehittymisen paikkoja itsensä ylittämisen kautta, on koulutuspäivien jälkeen rikkaampi monin muiltakin osin. Saat lisää itsevarmuutta, uusia tuttavuuksia, onnistumisen tunteita ja työkaluja vaikuttamiseen. Nuorkauppakamaritoiminnassa riittää monenlaista koulutusvalikoimaa mm. projektien ideointiin ja hallintaan, strategiatyöhön, johtajuuteen kuin omien esitystaitojenkin parantamiseen.
 
Itsekin koulunpenkillä
 
Tällä hetkellä JCI:lla ei varsinaisesti ole valikoimissa kouluttajakoulutusta, mutta esimerkiksi JCI Impact, JCI Achieve ja JCI Admin kuuluvat koulutustarjontaan. Mikkelin Vuosikokouksessa pitkästä aikaa roolini kouluttajana vaihtui koulutettavaksi. Osallistuin JCI Impact ja JCI Achieve koulutuksiin, joissa kouluttajana toimi JCI VP Louise Swanson. Oli mukava päästä tutustumaan uusiin koulutuksiin, jotka herättelivät ajatuksia minussa niin nuorkauppakamarilaisena kuin koulutusjohtajana. Suosittelen JCI Impact koulutusta käytäväksi Ideasta Projektiksi –koulutuksen kera. Nämä kaksi koulutusta yhdessä luovat loistavan pohjan upeille projekteille. JCI Achieve puolestaan tukee uusia jäseniä sekä kamareiden strategiatyöskentelyä.
 

 
Sinä olet tähti
 
Koulutustoiminta on tuonut henkilökohtaiseen elämääni lisää virtaa uusien haasteiden kautta. Olen päässyt myös kehittämään taitojani vaikuttajana ja esiintyjänä sekä ihmisten johtajana. Itsensä ylittäminen on antanut uskoa omiin kykyihin ja taitoihin.  Kaiken kaikkiaan, haluan olla roolimalli myös kouluttajanaluille sekä erityisesti nuorille nuorkauppakamarilaisille, ja innostaa heitä eteenpäin tavoittelemaan unelmiaan.
 
Nuorkauppakamarikoulutuksissa juuri sinä olet tähti – ei kouluttaja. Rohkaisen teistä jokaista kurkistamaan, millaiselta koulutustoiminta nuorkauppakamarissa näyttää. Laadukkaat koulutukset ovat ulottuvillasi, siis tartu tilaisuuteen. Myöskään hyppy osallistujasta kouluttajaksi ei ole suuren suuri ja jokaisella nuorkauppakamarilaisella on mahdollisuus tuohon hyppyyn.
 
Johanna Lundan
Suomen Nuorkauppakamarit Ry, koulutusjohtaja
PINKK, rivijäsen