Markkinamenoa! 46. Valkeakosken Markkinat 5.-6.6.2013

45:ttä toimintavuottaan viettävä Valkeakosken nuorkauppakamari järjesti kaksipäiväiväiset  Valkeakosken Markkinat kesäkuun ensimmäisellä viikolla

Valkeakosken Markkinat järjestettiin taas perinteisesti kesäkuun alussa. Tämä on monelle valkeakoskelaiselle ja lähikuntien asukkaalle kesän alkamisen merkki. Markkinat kokosivat Valkeakosken keskustaan kahtena päivänä tuhansia kävijöitä, kun pääkatu ja torialue oli varattu markkinakäyttöön ja suljettu liikenteeltä. Markkinoilla oli perinteisten markkinakauppiaiden lisäksi Valkeakosken nuorkauppakamarin yhteistyökumppaneiden esittelypisteitä. Markkinalavalla esiintyivät markkinapäivien aikana muiden muassa Eino Grön ja Mauno Ahonen (Heikki Silvennoinen).

Valkeakosken Markkinat on Valkeakosken nuorkauppakamarin suurin vuosittainen projekti ja sen toteuttaminen on kaikille osallistujille kehittävä oppimistapahtuma.Vuosittain vaihtuvat projektin eri tehtävät noudattavat nuorkauppakamariperinteitä, sillä haluamme mahdollisimman monen osallistuvan turvallisessa ja tukevassa ympäristössä itsensä kehittämiseen.  Tänä vuonna markkinavetäjänä toimii Marianne Haapoja, jolla on suurten tapahtumien suunnittelusta ja onnistuneesta läpiviennistä paljon kokemusta työstään Työväen Musiikkitapahtuman toiminnanjohtajana.

Marianne, 46. Valkeakosken Markkinat on nyt saatu päätökseen, miltä nyt tuntuu? Mitä jäi 46. Valkeakosken Markkinoista käteen? Mitä opit ja miten pystyt oppimaasi käyttämään hyväksesi omassa työssäsi?
–    Ihan mahtava fiilis jäi projektista. Sää suosi, kauppiaita oli paljon ja ihmiset hyväntuulisia. Myös taloudellinen tulos kamarillemme oli hyvä. Opiksi itselleni, tai paremminkin kertaukseksi voisin sanoa, että tämäkin projekti muistutti delegoinnin tärkeydestä.

Markkinoiden projekti lähti jo alkuvuodesta käyntiin. Riittikö valmisteluaika vai tuliko aikataulullisia ongelmia?
–    Aikataulullisia ongelmia ei tullut, mutta loppua kohden kiire kasautui, niin kuin isoissa projekteissa aina. Valitettavaa on, että isoin työkuorma kaatuu muutaman projektihenkilön harteille.

 

Markkinoilla aurinko paistoi ja väkeä liikkui hyvin. Mitä yleisön/myyjien palautetta on tullut?
–    Saimme erittäin hyvää palautetta myyjiltä, erityiskiitoksen saimme kauppiaille järjestetystä rantasaunasta makkaroineen. Yleisö kiitti siitä, että kauppiaita oli paljon ja joukossa oli paikallisia yrittäjiä.

Valkeakosken Markkinat ja Vuoden Koskilainen ovat paikallisesti tunnettuja brändejä, miten Markkinoita voisi kehittää tulevaisuudessa?
–    Markkinoilla on pitkät perinteet ja kammarillamme on pitkät perinteet niiden järjestämisessä. Se, että meillä on käytettävissä paljon kokemusta järjestelyistä omaavia jäseniä ja entisiä jäseniä, auttaa nuoria kamarilaisia tulemaan projektiin mukaan. Tapahtumaa viilataan joka vuosi paremmaksi, ja varmasti ensi vuonna on taas piirun verran paremmat markkinat.

Valkeakosken nuorkauppakamarin Markkinatoimikunta toivottaa PINKKiläisille hyvää kesää ja tervetuloa ensi vuonna 47. Valkeakosken Markkinoille koulujen loppumisen jälkeisen viikon keskiviikkona ja torstaina!
 

Tommi Luoto
LIO, tiedottaja
Valkeakosken nkk