Johanna, varapuheenjohtajaehdokas

Miten olet päätynyt DP-ehdokkaaksi?

Ajatus Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtajana toimimisesta ilmaantui salaisiin päiväuniini jo nuorkauppakamariharrastukseni alkuvaiheessa. Tämän jälkeen olen ehtinyt nähdä ja kokea paljon järjestömme toimintaa, joka vuodelle on löytynyt uusia ja innostavia haasteita. Tähän mennessä kouluttajana toimiminen ja koulutuspuoli on motivoinut eteenpäin. Nyt varapuheenjohtajuuden haaste sytytti, minulle on ollut aina luontevaa ja mielekästä olla kehittämässä nuorkauppakamaritoimintaa. Olen myös tunnistanut toiminnan epäitsekkään, yhteisöllisen puolen kuitenkaan omaa kehittymistä unohtamatta – näiden on oltava tasapainossa, jotta motivaatio säilyy.

Mitkä ovat olleet urasi tähänastiset kohokohdat?

Kouluttajana toimiminen, Lempäälän kamarin saama  kansallinen palkinto projektista jonka projektipäällikkö olin, European Academy 2005 Göteborgissa, koulutusjohtajakampanja PINKK-porukan kanssa sekä Monacon Eurooppakokous ovat jääneet erityisesti mieleen.

Mitä vinkkejä haluat antaa niille jotka haluavat joskus olla samassa tilanteessa?

Jokaisesta vuodesta tulee nauttia täysillä ja hoitaa velvollisuutensa. Koko ajan kannattaa pitää mielessä omat henkilökohtaiset kehittymistarpeet ja pyrkiä niiden kehittämiseen. Varsinaista JC-urasuunnitelmaa ei kannata seurata hampaat irvessä, vaan ennemmin pitää silmät auki mahdollisuuksille ja haastaa itsensä aina uudelleen. JC-kokemusta ja tietämystä kannattaa kerryttää myös aina kun mahdollista, ja sopivassa vaiheessa tavoitella alueen ja SNKK:n hallituksen tehtäviä.

Mitä kampanjointi on sinulle opettanut?

Ole oma itsesi – se riittää. Itseänsä voi kuitenkin aina kehittää, sillä kukaan ei ole ikinä valmis. Haasteiden asettaminen ja niissä itsensä pakottaminen epämukavuusalueelle sekä tavoitteiden ylittäminen on palkitsevaa! Nyt varapuheenjohtajakampanjan aikana on ollut erityisen mielenkiintoista keskustella eri kamareiden puheenjohtajien kanssa ja kuulla ideoita erilaisista tulevaisuuden kehitystarpeista. Toiminnan kehittämisessä ja kampanjoinnissa, aivan kuin monessa muussakin yhteydessä, on oleellista suunnitelmallisuus. Kun tavoitteet ja suunnitelmat ovat selvillä, on helppoa olla läsnä hetkessä silloin kun sitä tarvitaan.

Millaista muutosta haluat saada aikaan Suomen nuorkauppakamareissa?

Päämäärät ovat nyt hyvät ja kaiken toiminnan on tuettava matkaa kohti niitä. Voimme kuitenkin tavoitella niitä eri tavoin, haluankin olla ravistelemassa vanhoja toimintatapoja sekä malleja ja raikastaa ajattelua siitä, kuinka teemme asioita. Haluan myös että kerromme rohkeasti ulospäin niistä asioista jotka tekevät nuorkauppakamareista erityisen – toimintamme tunnelmasta ja yhdessä tekemisen luomasta intohimosta.

Olet ollut nyt vuoden keskusliiton hallituksessa koulutusjohtajana, millaisena näet PINKK:n aseman ja tulevaisuuden?

PINKK:lla on hyvä potentiaali nousta raikkaaksi ja tunnetuksi tekijäksi. Toimintamme vaatii kuitenkin keskittymistä toimintaan, joka on oikeasti vaikuttavaa. Kamarille tehty strategia on tärkeä, sillä meidän tulee löytää oma juttumme ja toteuttaa sitä. Tähän mennessä tehtyä hyvää työtä ei saa hukata, vaan sen päälle rakentamalla, toimintaa kehittämällä, uusia jäseniä hankkimalla ja toimintaan mukaan ottamalla voimme olla vaikka mitä. Lähitulevaisuudessa PINKK voisi olla vaikkapa järjestämässä kansallista kokousta.

Miten rentoudut ja pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Sallin itselleni laiskottelun. Parhaiten laiskottelen omalla sohvalla sisustus- ja remppaohjelmista ideoita ja inspiraatiota hankkien, teekuppi kädessä ja koirat kainalossa. Saan virtaa myös musiikista ja hyvistä yöunista.

Terveisiä pinkkiläisille?

Meidän kamarimme on juuri niin vahva ja vaikuttava kuin me siitä itse teemme. Jokaisella on rooli siinä, miltä näytämme ja mihin pystymme. Unelmoikaa isosti ja kertokaa siitä intohimosta mitä yhdessä tekemisellä saa aikaan.

DP-ehdokas Johanna Lundánia haastatteli kampanjapäällikkö Juha Tyrni
Lue lisää Johannan ajatuksista kampanjasivuilta ja Facebookista.