Kokousmatkailua konkareiden kokemana

Mitä tapahtuu ns. Behind The Scenes? Miltä kokous vaikutti konkareiden silmissä? Nyt äänessä kamarimme viime vuoden puheenjohtaja sekä kaksi senaattoria.

Huippukokous tarjosi huippua ”iippari'”-ohjelmaa. Me tämän vuoden IPP:t eli edellisen vuoden puheenjohtajat pääsimme nauttimaan spesiaalia ohjelmaa kokouksessa. Iippareille oli järjestetty maksuton osallistuminen kaikkiin Keynote-esityksiin eli perjantaina Juhani ”Tami” Tamminen ja lauantaiaamupäivänä Pata Degerman sekä Per Holknekt. Meille oli lisäksi sovittu VIP-tapaamiset Patan ja Perin kanssa heidän esitystensä jälkeen. Perjantai-iltana Conference-osastolla iippareita viihdytti TNKK-bändi, joka hetkittäin muistutti jopa enkelikuoroa. Tämä jälkeen meno vaihtui enkeleistä paholaisiin, kun tamperelainen burlesque-taiteilija Lou Lou D'Vil otti lavan haltuun vangitsevalla esityksellään. Oli erittäin mukavaa, että iipparit oli otettu huomioon tällä tavalla, sillä edellisen vuoden kokousmatkat meillä oli luonnollisesti menneet kokouksien merkeissä ja aina ei ollut mahdollisuutta päästä katsomaan keynote-puhujia.

     

Wink-wink, kannattaa hakea puheenjohtajaksi jo superhienon IPP-vuodenkin vuoksi!
Jaana Hiltunen/ IPP 2014 eli edellisen vuoden pj

  

Kun nuorkauppakamariaate on puraissut tai hotkaissut oikein kunnolla, siitä saa nauttia koko elämänsä. Ajatus päästä PINKK-bussilla liikkeelle oli kiehtova, jo aikaisemman kokemuksen perusteella, joten mukana oltiin taas. Ja tuohan se bussilla matkustaminen muistoja myös omilta matkatoimistoajoiltamme. Jo alkumetreillä aloitimme seurapelin laput otsassa. Totesimme, että aviopari joka on ollut 40 vuotta yhdessä ei montaa arvausta tarvinnut, kun jo oikea vastaus löytyi.

      

 Ja heti perään äksöniä: ei heti olisi tullut mieleeeni, että vakuutusyhtiön työntekijä oli keksinyt kilpailun; paripussihyppely roskapussin sisällä pitkin bussin käytävää liikkuvassa autossa! Kaikki kuitenkin meni hienosti ilman loukkaantumisia.

Tulojuhlassa seurasimme sisustusvinkkejä by Teuvo ja Kaisan ihania sääriä. Miesten ryhmän esityksessä kiinnitin huomiota keholliseen ilmaisuun ammattinikin puolesta, ei huono! Nukkumaan mentiin ajoissa, jotta olisimme pirteänä osallistumassa senaattoreina General Assemblyyn eli yleiskokoukseen ääntenlaskijoina.

Yleiskokouksessa sitten menikin koko lauantai. Mielenkiinnolla kuuntelin, miten erilaiset projektit oli toteutettu kamaritasolla ja varsinkin TOYP eli Vuoden Nuori Menestyjä -ehdokkaiden esittely kostutti myös silmäkulmat. Iltajuhlan kohokohtia oli toki tyttäremme Johannan senaattoriarvon saaminen. Perheen kaksi muuta senaatorinarvoa on saatu hivenen poikkeuksellisissa tilanteissa. Näistä voit kysellä meiltä lisää..Illallisella Jarin juhlapuku saattoi hieman sekoittaa erään valkotakkisen ajatukset, kun hän kysyi Jarilta voisiko Jari vielä vaikuttaa hänen ”allergiaruuan” järjestelyihin, kun ei ollut huomannut etukäteen asiaa hoitaa. Jari lupasi, että asia varmaan järjestyy 😉 Ks. Jarin kostyymi!

Ilotulituksen katseleminen kannella kruunasi juhlatunnelmaa. Senaattorikuohuilla tavattiin senaattoreita vuosien takaa ja saatiin hetkessä muistot herätettyä noin 20 vuoden päähän. Katjan kanssa saatiin vähän kehollistakin liikettä musiikin tahtiin.  Vielä hehkutan Johannaa, joka tosiaan on antautunut koko sielullaan nuorkauppakamari-aatteeseen. Samaten me vanhemmat olemme saaneet paljon valmiuksia järjestömme kautta. Suosittelemme lämmöllä.

On mukava nähdä ympärillä innokkaita, idearikkaita JC-nuoria, jotka ottavat haasteita ja tekevät asioita itsensä ja yhteiskuntamme kehittämiseksi. Jatkakaa samaan malliin ja antakaa ideoiden lentää ja ottakaa sopivaksi katsomistanne ideoita kiinni ja toteuttakaa haavenne!

Vahvasti mukana eläen!
Armi Lundán senaattori #59147
Jari Lundán senaattori #54197