Tavoitteilla on väliä – Näin luot onnistuneet tavoitteet vuodelle 2015

Minä, sinä, me luomme tämän vuoden 2015 – juuri sellaisen jonka me itse haluamme. Mitä sinä haluat oppia tänä vuonna – haluatko tutustua uusii ihmisiin, haluatko uuden työn, haluatko tehdä jotakin sellaista, johon et ikinä uskoisi pystyväsi – päätä mitä haluat ja toteuta se.

Nuorkauppakamarissa meille tarjotaan mahdollisuuksia, joita ei muualla saa. Vain me itse valitsemme hyödynnämmekö mahdollisuudet vai emme. Sinullakin tulee olla vähintään yksi tavoite. Sen on oltava haasteellinen, jotta tavoitteeseen pääseminen tuo onnistumisen kokemuksia. Tavoitteen on oltava realistinen, jotta sen voi saavuttaa. Älä aseta sellaista tavoitetta, jota et todellisuudessa halua, eikä se kehitä sinua paremmaksi tai johon sinulla ei ole aidosti aikaa.

Sanonta ”jos jotakin haluaa oikein kovasti, niin sen myös saa” pitää täysin paikkansa. Vain lotto on tuuria. Tavoitteille on tehtävä aikataulu ja suunnitelma, vain silloin tavoitteeseen pääsee. Mitään ei saa helpolla, vaan tavoitteisiin kuuluukin tehdä töitä. Suuriin tavoitteisiin pitää tehdä enemmän töitä ja vaatii enemmän aikaa, mutta se myös palkitsee. Jos haluat uuden työn, niin selvitä mitä se vaatii, pitääkö oppia puhumaan uutta kieltä, pitääkö hallita uusi ohjelma, mitä pitää korostaa ja mitä kehittää. Jokainen pieni eteneminen kohti tavoitetta tuo onnistumisia ja edistää tavoitteeseen pääsemistä.

Nuorkauppakamarissa toimin tänä vuonna varapuheenjohtajana (DP) ja vuosi 2015 on minulle yhtä isoa tavoitetta PRES 2016, siksi haastankin teidän jokaisen tavoitehaasteeseen. Aseta itsellesi yksi tavoite 2015 Pirkanmaan nuorkauppakamarin hyväksi. Esim. koejäsenen tavoite saada varsinainen jäsenyys, jäsenen tavoitteena osallistua projektiin tai saada uusi jäsen mukaan kamaritoimintaan, senaattorin tavoite voisi olla osallistua kamarin tapahtumaan ja antaa vinkki miten kehittää Pirkanmaan nuorkauppakamarin merkityksellistä toimintaa jopa vuodelle 2016. Vinkit ja tavoitteet voit laittaa minulle suoraan sähköpostiin mirva.kurki@jcipirkanmaa.fi, jotta voidaan yhdessä seurata tavoitteiden saavuttamista.

Kirjoittaja Mirva Kurki on Pinkin historiassa pitkän linjan nuorkauppakamarilainen. Kamariuransa aikana hän on toiminut projektipäällikkönä Vuoden Nuori Johtaja 2010 ja kansallisen nuorkauppakamariviikon 2012 projektipäällikkönä. Hallitusvirkoja hänellä on takanaan COM 2011 ja nyt edessään DP 2015. Työkseen hän johtaa myyntiä ja ihmisiä kaupan alalla. Hän harrastaa kuntapolitiikkaa kunnanvaltuutettuna Lempäälässä. Lisäksi Mirva opiskelee parhaillaan Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa Turussa ja uusin intohimo on juosta maraton alle neljään tuntiin.