Helmikuun PINKKiläinen Maria Penttilä

 

KUKA?

Olen Maria Penttilä. Olen 26-vuotias ja toimin tänä vuonna PINKK:n hallituksessa TREAS-virassa eli rahastonhoitajana. Nuorkauppakamaritoiminnan lisäksi harrastan mm. aamutreenejä. Lisäksi olen loputtoman kiinnostunut sosiaali- ja terveydenhuoltoalan kehittymisestä. Luonto on lähellä sydäntäni, ja siksi asumme avopuolisoni kanssa Ikaalisissa.

MITÄ?

Olen koulutukseltani Fysioterapeutti AMK. Työskentelen erikoissairaanhoidossa kehitysvammalääketieteen toimialueella, pääosin lasten kuntoutuksessa mutta myös nuorten ja aikuisten parissa.

MIKSI?

Kiinnostuin fysioterapiasta lukiossa. Fysioterapeuttina olen onnekseni saanut työskennellä monipuolisesti erilaisten asiakkaiden ja eri työantajasektoreiden parissa. Fysioterapiassa parasta on mahdollistaminen: miten mahdollistaa henkilön arjessa pärjääminen, työssäkäynti ja harrastaminen selkäkivuista huolimatta? Fysioterapia on ongelmanratkaisua ja keinojen löytämistä, yhdessä asiakkaan kanssa.

Lasten kanssa työskentely on intohimoni. Lasten kanssa palkitsevinta on osallisuuden lisääminen. Esimerkiksi istumatasapainoa harjoittamalla vaikeavammainen lapsi voi osallistua leikkiin tai päiväkodin aamupiiriin yhdessä muiden lasten kanssa. Apuvälineratkaisuja kehittämällä koko perhe voi lähteä yhdessä huvipuistoon, mahdollisista rajoitteista huolimatta. Fysioterapeutin työssä voi konkreettisesti vaikuttaa toisen ihmisen arkeen, lisätä toisen ihmisen mahdollisuuksia olla aktiivinen toimija omassa lähiympäristössään.

Lapsilla on koko elämä edessään, ja se tuo aidon halun auttaa ja olla joka päivä parempi. Toisaalta, vastuu lisää myös työn kuormittavuutta. Onneksi meillä on hyvä, moniammatillinen tiimi, jolta saa tukea ja turvaa. Erityisen innostunut olen myös tieteen ja teknologian oivalluksista ja innovaatioista, joita erikoissairaanhoidossa pääsee näkemään ja kokemaan!

JCI?

Aloitin koejäsenenä 2017. Lähdin toimintaan erään työnantajan suosituksesta. Jäseneksi minut valittiin 2018. Tämän vuoden hallitusvirka on minulle ensimmäinen PINKK:ssä. Olen todella kiitollinen, että olen päässyt mukaan toimintaan. Parasta, mitä olen Nuorkauppakamaritoiminnasta saanut, ovat olleet uudet  ihanat tuttavuudet, ja mahdollisuus kehittyä sekä ihmisenä että työuralla. Yhteiskuntaan vaikuttaminen on minulle tärkeää, ja Nuorkauppakamari on ehkä paras tapa siihen – positiivisen jäljen jättämistä yhteiskuntaan ilman poliittista ideologiaa.

Nuorkauppakamarin toiminta on mielestäni erittäin ajankohtaista tässä maailman ajassa, jossa mm. sosiaalinen media luo paineita esimerkiksi ulkonäön suhteen. Haluan kannustaa ihmisiä oivaltamaan, että ihmisessä on muitakin ominaisuuksia kuin ulkonäkö. Toivon, että erityisesti teini-ikäiset ymmärtäisivät, että on muitakin tapoja kehittyä ihmisenä kuin muokata ulkonäköään ja fyysisiä ominaisuuksiaan. Nuorkauppakamaritoiminnassa huomaa, kuinka henkisen ja sosiaalisen pääoman sekä osaamisen kasvattamisella pääsee elämässä eteenpäin.

MENNEISYYS?

Paras muistoni nuorkauppakamariurani varrelta on se, kun olin ollut koejäsenenä alle kaksi viikkoa, ja osallistuin Tampereen kamareiden yhteiseen pitchauskilpailuun. Kaikeksi yllätyksekseni voitin koko kisan! Parasta ei kuitenkaan ollut voitto, vaan nähdä muita, silloin vielä minulle tuntemattomia, PINKK-jäseniä katsomossa kannustamassa. Silloin ymmärsin, mistä järjestössämme on kyse – tekemisen kautta oppimisesta, ympäristön mahdollistaman tuen ja palautteen avulla. Silloin ihastuin meidän toimintaamme! Viimeisin positiivinen muisto taitaa olla myös kamarin puhekilpailu – kiitos kaikille tuesta ja kannustuksesta myös sen suhteen!

TULEVAISUUS?

TREAS:n rooli avaa monta oppimisen paikkaa, joihin aion tänä vuonna keskittyä. Toivon roolini kautta oppivani taloushallinnon taitoja, kuten kirjanpitoa ja budjetointia, mutta myös talouden johtamista. Missä työpaikassa tai ammatissa näitä taitoja ei tarvittaisi? Uskon, että projektiluontoisten töiden, ja itsensä työllistämisen yleistyessä näillä taidoilla on todellista arvoa. Siksi TREAS:n rooli on mielestäni erittäin silmiä avaava hallitusvirka! Ammatillisella urallani haaveilen jatko-opinnoista. Ihmisenä toivon kehittyväni paremmaksi kuuntelijaksi. Vanha sanonta kuuluu ”Ihmisellä on kaksi korvaa ja yksi suu”…

TERVEISET

Nähdään kevään tapahtumissa! Kuitenkin aktiivisen harrastamisen ohella muistetaan myös palautua – mikään asia ei ole niin kiireinen, etteikö ehtisi nukkumaan hyviä yöunia, liikkumaan luonnossa tai syömään riittävästi 🙂 Näiden voimalla, energiaa päiviinne!