Ensikertalaisena aluevuosikokouksessa

Nuorkauppakamariharrastukseen kuuluu sekä alueellisia, että kansallisia vuosikokouksia, joiden parissa vierähtää yleensä aina koko viikonloppu. Kokousviikonloput pitävät perinteisesti sisällään erilaisia koulutuksia, keynote-puhujia, kilpailuita, sekä loppuhuipennuksena gaalan jossa palkitaan edellisen vuoden tekijöitä. Pirkanmaan Nuorkauppakamari kuuluu C-alueeseen, ja tänä vuonna alueemme vuosikokous järjestettiin maaliskuussa Kankaanpään Nuorkauppakamarin toimesta Ikaalisten Kylpylässä teemalla “The Box – Pakettiratkaisu”.

Kokouksessa kuultiin keynote -puheenvuorot mm. Outi Mäenpäältä rakentavasta vuorovaikutuksesta, sekä Ilkka Halavalta siitä, miten tulevaisuuden haasteita ei ratkaista eilisen keinoilla. Lisäksi koulutuksia oli tarjolla mm. YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, vaikuttavasta johtamisesta sekä debatoinnista. Saimme kuulla paneelikeskustelun kolmen yrittäjän huikeista tarinoista onnistumisista ja epäonnistumisista ja tutustuimme toisiimme speed dating -tyyppisen businesstreffien kautta. Kamarin uudet tulokkaat saivat lisäksi osallistua START -koulutukseen.

Ilkka Halava keynote

Ilkka Halavan keynote: Huomisen haasteita ei ratkaista eilisen resepteillä.

PINKK osallistui kokoukseen yli kahdenkymmenen jäsenen voimin, ja myös kamarimme kaksi tuoretta koejäsentä; Ari Räisänen sekä Daniel Faily osallistuivat ensikertalaisina aluevuosikokokoukseen. He kertovat kokemuksestaan seuraavaa:

Ari:

Uutena hyvin tuoreena koejäsenenä kokousviikonlopusta ei ollut kovinkaan paljon odotuksia. Odotin ja toivoin saavani kokousviikonloppuna lisätietoa Nuorkauppakamarin toiminnasta sekä oppia tuntemaan muita jäseniä.

Ilmoittautuminen kokousviikonloppuun tapahtui käytännössä heti samana päivänä kuin minut oli hyväksytty koejäseneksi. Jo koejäsenhaastatteluissa minulle suositeltiin mukaan lähtemistä, ja en jäänyt asiaa sen enempää miettimään, vaan päätin kuulemani mukaan lähteä ilman muuta heti mukaan tutustumaan toimintaan.

Ensimmäisen kerran, kun näin kokousviikonlopun ohjelman se vaikutti hyvinkin laajalta. Onneksi ei tarvinnut itse osata miettiä mihin tulee osallistua vaan minuun oltiin ystävällisen jäsenen kautta yhteydessä ja minulle kerrottiin sisällöstä lisää. Myöskään majoituksen hankinta ei ollut itsestään selvää myöhäisen ilmoittautumisen johdosta, mutta sekin sujui lopulta loistavasti ja hyvässä yhteistyössä.

Itseäni yllätti eniten väen määrä ja vanhojen tuttujen määrä. Yllätyksenä tuli myös, että suhteellisen monen uuden tuttavuuden kanssa olikin ollut yhteyksiä jo aikaisemmin esimerkiksi töiden kautta. Monen kanssa keskustellessa tuntuikin kuin heidät olisi tuntenut jo kauemminkin.

Kokousviikonlopun ohjelma ja järjestelyt olivat minun mielestäni erittäin hyvin hoidettu. Viikonloppu piti sisällään avointa ja positiivista henkeä. Minua suositeltiin lähtemään heti täysillä mukaan ja niin minäkin suosittelen kaikille uusille lähtemään heti täysillä mukaan toimintaan!

Koejäsenien START -koulutus. Ari toinen vasemmalta ja Daniel reunassa oikealla.

Daniel:

Pirkanmaan nuorkauppakamariin koejäseneksi pääseminen oli minulle iso yllätys! Yllätys oli niin positiivinen, että aioin heti kättelyssä ruveta aktiiviseksi ja ottaa osaa niin moneen tapahtumaan kun vaan mahdollista. Vuosittainen aluekokous sattuikin olemaan minun, nyt jälkikäteen sanottuna epäonnekseni ensimmäinen tapahtuma, johon osallistuin. Se olikin vuoden huipputapahtuma, jossa oman alueen ansioituneet henkilöt palkittiin!!

Odotin tapahtumasta hyvin paljon vähemmän, kun mitä jäi käteen. Yllätys minulle oli erityisesti oman nuorkauppakamarin vastaanotto: lämmin hali naisjäseniltä ja vahva kädenpuristus miesjäseniltä! ”Tervetuloa Daniel joukkoon!”.

Paras anti minulle oli kamaritoimintaan tutustuminen, tärkeät koulutukset, muihin kamarilaisiin tutustuminen ja sen ajatuksen vahvistuminen, että tulin tänne jäädäkseni!

PINKK -jäseniä, koejäseniä, senaattoreita sekä seuralaisia valmistautumassa illan gaalaan. Kuva: Ikaalisten Valokuvaamo.

Tervetuloa vielä kerran mukaan toimintaan Ari ja Daniel, ja toivottavasti näemme teitä, sekä muita upeita uusia koejäseniämme myös muissa tulevissa tapahtumissa!