Marraskuun PINKKiläinen Marja Suurpalo

 
KUKA?

Olen Marja Suurpalo, humanisti, joka lähti yrittäjäksi saadakseen tehdä mitä haluaa.

MITÄ?

Olen koulutukseltani vokologi (FM). Autan ihmisiä puhumaan pidempään väsymättä, kuulostamaan paremmalta ja ilmaisemaan itseään monipuolisesti äänellään. Tätä varten perustin v. 2016 puheosuuskunta Vokomotiivin yhdessä kahden kollegani kanssa.

MIKSI?

Minua ilahduttaa, että pystyn auttamaan muita ymmärtämään uusia asioita itsestään – ääni kun on valtava osa ihmistä. Tunneillani olen kuullut sekä oivaltamisen riemua että liikutuksen itkua. Pidän siitä, että työni sallii minun ilmaista itseäni monella tavalla: keholla ja kielellä, puhuen ja kirjoittaen. Ammattini mahdollistaa myos luovan ja taiteellisen toiminnan. Tätä puolta olen toteuttanut kuluneen syksyn ajan Suomen Teatteriopistossa puhetekniikan opettajana.

JCI?

Lähdin mukaan kamaritoimintaan kohta pari vuotta sitten kokeilumielellä, koska minulle vinkattiin, että siitä voisi olla yrittäjälle hyötyä. Paljastui, että JCI ei ole vain verkostoja ja iltapukuja, vaan tarjoaa mahdollisuuksia oppia uutta ja vaikuttaa maailmaan. Kamarissa toimimisen kautta haluan edistää kestävää kehitystä ja tehdä yhteiskunnasta entistä toimivamman kaikkien kannalta. Toistaiseksi olen toteuttanut tätä World Cleanup Day -projektissa ensin tiimiläisenä ja tänä vuonna projektipäällikkönä sekä aiheuttamalla lisämietintää tulevalle hallitukselle mm. lentopäästöjen kompensoinnin tiimoilta.

MENNEISYYS?

Debattikilpailu C-alueen aluevaalikokouksessa Seinäjoella. Oli mahtavaa suunnitella, pähkäillä ja esiintyä kamarin joukkueella sekä huomata, miten hommassa harjaantui. Kannustusjoukot kohottivat tunnelmaa entisestään.

TULEVAISUUS?

Tulevana vuonna aion oppia paljon kamarin taloudenpidosta, kun teen ensimmäisen hallitusvirkani rahastonhoitajana. Luulen että siinä on tarpeeksi opittavaa yhdelle vuodelle, mutta aion silti pitää silmät auki muiden kiinnostavien koulutusten varalta. Koska en ole työntekijä, jolle työnantaja järjestäisi koulutusta, nuuskin mielelläni mahdollisuuksia kehittyä JCI-toiminnassa.