Tammikuun PINKKiläinen Mirella Mellonmaa

KUKA?

Olen Mirella Mellonmaa, aina innokas oppimaan jotain uutta, lisäämään taitojani, ja kehittämään ympärilläni olevaa maailmaa.

 
MITÄ?

Työskentelen Business Tampereella markkinointi- ja viestintäassistenttina. Pääosin työni on valokuvaamista, sekä avustavia tehtäviä verkkosivustojen hallinnassa ja graafisten, visuaalisten ja videomateriaalien luomisessa. Alkuperäinen koulutukseni on teatteri-ilmaisun ohjaaja, mutta myöhemmin opiskelin valokuvaajaksi. Pidän uusien asioiden oppimisesta, ja tällä hetkellä opiskelen julkaisutuotantoa – eli graafista suunnittelua, taittoa, nettisivujen, videoiden, sekä animaatioiden tekoa.

MIKSI?

Olin harrastanut teatteria koko lapsuuteni ja nuoruuteni, mutta kun opiskelin siitä itselleni ammatin, totesin että haluankin tehdä päivätyökseni jotain muuta. Visuaalisuus oli aina kiinnostanut minua teatterin ohella, joten kouluttauduin valokuvaajaksi ja jatkan visuaalisten alojen opiskelua edelleen. Huomasin myös nopeasti että teatterikoulutuksessani saamat opit ihmisten ohjaamisesta eivät olleet menneet hukkaan. Nautin siitä miten valokuvaan on mahdollista saada vangittua jotain oleellista kuvattavan henkilön persoonallisuudesta. Tämä vaatii luottamusta sekä hyvää kontaktia kuvaajan ja kuvattavan välille. Palkitsevinta on kun kuulee kuvattavan sanovan, että vaikka aluksi pelotti, oli kuvattavana oleminen todella mukavaa!

JCI?

Liityin Pirkanmaan Nuorkauppakamariin koejäseneksi syksyllä 2017. Olin kesällä muuttanut Tampereelle, enkä tuntenut kaupungista vielä juuri ketään. Siksi koin kamarin olevan hyvä keino tutustua uusiin ihmisiin ja laajentaa myös verkostoja työelämässä. Aluksi ajattelin, että osallistun vain projekteihin. Sitten tuumin, että olisi mukavaa myös kokeilla projektipäällikön hommaa. Seuraavaksi halusinkin hallitukseen ja vuoden 2019 toimin kamarissa tiedottajana. Sekään ei vielä riittänyt ja tänä vuonna toimin hallituksen sihteerinä, sekä lisäksi kansallisen tiedotustiimin valokuvaajana ja graafikkona. On hienoa huomata, miten tässä harrastuksessa pääsee kokeilemaan ja kehittämään vapaasti asioita joista on hyötyä myös työssä.

MENNEISYYS?

Emmin todella pitkään lähtöä maailmankokoukseen Tallinnaan, joka oli marraskuussa 2019. En kokenut sen tuovan mitään lisäarvoa harrastukseen, sillä kansainvälistyminen ei kiinnostanut minua. Päätin kuitenkin viime tingassa lähteä, ja tuloksena oli yksi elämäni parhaista viikoista! Informatiivisia ja silmiä avaavia koulutuksia, mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia, upeita juhlia, ennenkokematonta Suomi-yhteishenkeä, sekä lämminhenkistä JCI-tunnelmaa maailman joka kolkasta. Nuorkauppakamarilainen ei todellakaan ole maailmassa koskaan yksin, sillä ystäviä löytyy joka puolelta palloa!

TULEVAISUUS?

Olen ikuinen opiskelija, joten siksikin kamariharrastus sopii minulle. Pääsen jatkuvasti kouluttautumaan ja oppimaan uusia taitoja, joista on hyötyä työelämässä. Tulen varmasti myös syventämään edelleen visuaalisen alan osaamistani, ja kukaties hankin vielä yhden – tai useamman lisätutkinnon.

TERVEISET

Rakastan lainauksia, ja tämä jäi käteen Tallinnan maailmankokouksessa olleesta koulutuksesta, joka käsitteli oman kutsumuksen löytämistä sekä omien kykyjen hyödyntämistä:

“A ship in harbor is safe, but that is not what ships are built for.”

– John A. Shedd