PINT-terveisiä Saksa-illasta

Keskiviikkona 28.3. kokoontui parisenkymmentä nuorkauppakamarilaista Deutscher Abend –tapahtuman merkeissä panimoravintola Plevnaan Tampereella.

Koko alueen jiiceille aveceineen ja jopa koko Suomelle avoimen illan järjestivät Pirkanmaan Nuorkauppakamarin (PINKK) INT Katja Myyryläinen ja Tammerkosken kamarin INT Riikka Jahkonen. Ohjelmanumeroita tuotti Pirkanmaan Nuorkauppakamarin INT-tiimi,tuttavallisemmin PINT.
 
Tilaisuus oli ns. maailta ja sen tarkoituksena oli innostaa lähtemään mukaan Eurooppa-kokoukseen sekä tutustuttaa nuorkauppakamarilaisia kokousmaahan Saksaan.
 
Deutscher Abend -ilta alkoi maittavissa merkeissä Plevnan tarjoamin saksalaisherkuin, esittelyvideoin ja omistajaemäntä, JC Marika Tähtinen-Hakalan, kertomuksin panimon historiasta, tuotevalikoimasta sekä tulevaisuuden trendeistä olutmarkkinoilla. Seuraavana vuorossa oli tapa- ja kulttuuritietoutta natiivi-Michaelin suusta ja tulipa siinä opittua muutama tärkeä lausahduskin saksan kielellä. Innokkaimmat ostivat saksan kielikurssia myös Positiivareiden tuhattaituri-cd:nä.
 
Suomen kansainvälisyyspäällikkö, PINKK IPP Jenni Ahlstedt ja PINKK INT Katja Myyryläinen opastivat tulevia kokousmatkaajia todellisella infopläjäyksellä. Lisäksi paikalla olleet kv-kokouksia jo nähneet osanottajat saivat kiteyttää hienoimmat kokemuksensa aiemmilta reissuilta. Esimakua kuultiin myös Positiivareiden kanssa yhdessä toteutettavasta Vuoden Positiivisin Eurooppa-kokousmatkaaja –kisasta Tammerkosken kamarin Riikka Töytäriltä. Tilaisuudessa palkittiin myös ihka ensimmäinen kuukauden Pinkkiläinen, Miina Makkonen.
 
Loppuilta sujui jälkiruoan sekä kisailujen siivittämänä. Luotsaamani tiukan, luonnollisesti Saksa-aiheisen tietovisan voittajakaksikoksi selviytyivät Jenni Ahlstedt sekä Johanna Lundán, kv-päälliköille sopivasti. Lyhyt ja ytimekäs, alkuperäistä Catch the bus –teemaa mukaileva bussikuvauskisa lanseerattiin ja illan viimeiseksi ohjelmanumeroksi kisailtiin vielä miesvoimin tuopinkannattelussa, jonka loppujen lopuksi voitti Kim Wallenius Aurajoen kamarista. Tapahtuma oli onnistunut ja toivottavasti herätti osallistujissaan myös himon rekisteröityä mukaan kesäkuiseen kokoukseen, mikäli se jostain syystä oli vasta harkinta-asteella.

 
 
Seuraava kaikille JC:ille avoin maailta on 15.8. tiimimme järjestämä Taiwan-ilta.
 
– Anni Korhonen, Koejäsen, PINT-tiimiläinen