Punaisten paholaisten perässä meren yli

Rapujuhlat ovat PINKK:ien suosiossa, siitä kertoo sekin, että rapuristeilymme on loppuunmyyty heti alkuunsa. Rapuristeilyä varten voi käydä verryttelemässä Ruotsin puolella JCI Halmstadin joka vuotisella Crayfish Conferecella.

Paikallisen kamarin tapahtuma on järjestetty jo 56 kertaa ja osanottajia oli ympäri Eurooppaa. Parhaimmin kasvavina delegaatioina suomalaiset ja saksalaiset. Tänä vuonna kiiri jo huhuja, että näiden kahden kansakunnan välille on julistettu kilpailu ensi vuoden osallistujien määrästä.

Tapahtuma alkaa perjantaina ja loppuu sunnuntaina brunssiin. Tuohon pitkään perjantain ja sunnuntain väliseen yöhön mahtuu paljon erilaisia aktiviteetteja. Tänä vuonna koulutuspuolella mietittiin miten jäsenhankintaa pitäisi tehdä, pelattiin peliä maailman herruudesta ja tarjottiin mahdollisuus opetella joko tangoa tai vatsatanssia. Huvipuolella perjantaina meidät jaettiin isäntäperheisiin, joissa erikokoisissa porukoissa n.14-30 henkeä, vietimme aitoa ruotsalaista rapujuhlaa. Loistava tapa tutustua henkilökohtaisemmin muihin osallistujiin. Illan päätteeksi kaikki kerääntyivät vielä yökerhoon, jonka seinillä kerrottiin usean levy-yhtiön edustajan suulla Roxetten Per Gesslelle, että ura musiikissa kannattaa unohtaa. Opetuksena on, että koskaan ei pidä antaa periksi, vaan uskoa itseensä ja omaan tekemiseensä.

 

Lauantaiaamuna aloitimme heti aamusta järjestyksessään kymmenennellä Tie Societyn kuohuilla. Näihin erityisbileisiin pääsee vain ostamalla itselleen seuran solmion/huivin. Henkilökohtaisesti viikonlopun upeimmaksi kokemukseksi muodostui mahdollisuus opetella shamppanjapullon avaaminen sapelilla. Pulloja riitti ja kuohut eivät lopu ennen kuin jokainen pullo on avattu ja juotu. Tasapainotukseksi oli tarjolla pientä purtavaa ostereiden muodossa. Onneksi myös tarjottiin opetusta kuinka nuo pikkupirulaiset saa avattua.

 

Lauantain loppuhuipennuksena oli gaala, jossa upeat rapu/nuorkauppamarilaishybridit pitivät illan tunnelmaa ja laulantaa yllä. Tänä vuonna PINKKin Jenni Ahlstedt oli saanut kunnian toimia toisena juontajana.

 

Tänä vuonna mukana oli 3 PINKKiläistä, ensi vuonna lähdetään vieläkin suuremmalla porukalla. Rapujuhlien isännät ja emännät odottavat jo innokkaita lauluintoisia suomalaisia.

Paula Perälä
IND-yksilölohkon johtaja 2013