Japani-maailta – Uutta, raikasta ja herkullista!

Pirkanmaan Nuorkauppakamari järjesti syyskuussa Japani-maaillan ja haluan antaa kiitokset teille kaikille aivan upeasta illasta! Arvovaltaiset vieraamme olivat hyvin charmantteja, viihdyttäviä ja innostavia. Myös illan esiintyjät, japaniharrastusten esittelijät sekä sushikoululaiset olivat mielenkiintoista ja jännittävää seurattavaa. Projektipäällikkönä minulla on päällimmäisenä edelleen mielessä kaunis, raikas ja tunnelmallinen tila, niin visuaalisesti kuin ohjelmallisestikin jonka tiimini sai luotua yleisöllemme!

Ilta alkoi alkumaljan, eli vihreän teen ja Linkosuon pikkusuolaisen merkeissä, TAMKin tiloissa CampusRavitan ravintolassa. Illan ensimmäinen puhuja, oli korkea-arvoinen Japanin suurlähetystön lähetystöneuvos Mr Yoshiaki Miwa. Hän kertoi meille maan yrityskulttuurista, Japanin ja Suomen keskinäisestä suhteesta, sekä maailmantaloudesta. Hän toi myös esiin upeita menestystarinoita, joita Suomi ja Japani ovat olleet tekemässä ja tukemassa.

Senaattori #56207 Jarmo Talasrinne otti lavan haltuun hyvin persoonallisella ja mukaansa tempaavalla tavalla. Hän kertoi kulttuurien eroista, käyttäytymisestä ja malleista, joissa kulttuurit eroavat toisistaan. Yleisö hykerteli vähän väliä Jarmon erikoisten kommellusten ja tapahtumien siivittämänä, joita hän on kokenut vuosien varrella matkustaessaan useita kertoja Japaniin. Välillä myös tarkistettiin Mr Miwalta, että pitithän Jarmonkin opit Japanista paikkaansa ja taas yleisö repeili hauskoille ja uskomattomille kokemuksille.

Master Chefimme Arto Rastas aloitti oman osuutensa kokkikoululaisten kanssa illan aikana ja opasti ryhmänsä sushien valmistuksen saloihin. Paikalla oli kaiken kaikkiaan 19 oppilasta, jotka parityöskentelynä valmistivat sushia loistavan opastuksen ja vinkkien saattelemina. Sushin valmistuksen raaka-aineet toimitettiin BlueDragonilta, sekä tuoreet kalat tulivat Sastamasta Kalaneuvokselta. Sushia tuli valmistettua niin paljon, että koko tapahtuman yleisö pääsi nauttimaan töiden herkullisista tuloksista. Sushikoululaiset pääsivät samalla osallistumaan tekemillään annoksilla illan parhaan kokkikoululaisen valintaan. Tuomariston ja arvan valinta päätti lopulta sushikoulun voittajaparin monipuolisista, tasalaatuisimmista ja kauniista annoksista.

Illan YllätysShow oli neljän nuoren naisen tekemä Aikido Show. Tampereen Aikidoseura Nozomi Ry:n jäsenet olivat innostuneita ja halukkaita kertomaan meille Japanilaisen taistelulajin salaisuuksista ja alkuperästä niin näytöksen kuin kerronnankin kautta. Showssa näytettiin tatamilla, kuinka taistellaan keppiä, miekkaa ja veistä vastaan. Aikidon juuret ovat samuraiden taistelutaidoista ja aikido on kehitetty nimenomaan väkivallattomaksi budolajiksi, jonka tehtävänä on ennemminkin rauha, kuin väkivalta.

Mausteena illalle saimme tutustua japanilaiseen taiteeseen ja japanilaiseen käsityöhön. Kaksi nuorta naista esittelivät meille Animea ja Mangaa, ja paikalta pystyi ostamaan muistoksi mangapiirroksia, koruja, sekä mittatilaustöitä. Myös esittely japanilaisista sarjakuvista ja animaatioista avarsi monen kuulijan näkemyksiä näihin vielä kovin vieraisiin harrastusmuotoihin, jotka on kuitenkin tarkoitettu ihan kaikenikäisille uusista asioista kiinnostuneille.

Ilta huipentui origamikisaan, joita pystyi harjoittelemaan esimerkkivideoiden avulla etukäteen ja paikan päällä. Illan voittajaksi kruunattiin herra, joka osasi taitella paperista komeimman ja uskottavimman kravaatin! Tälle herralle lähti 100 € Finnairin matkarahaa, onnittelut vielä voittajalle!

Ihanan rento, nuorekas, innokas ja yllättäväkin ilta! Tiimilleni vielä kiitokset; Olen ylpeä teistä kaikista ja tällainen ilta ei olisi onnistunut ilman teitä. Kiitos tuesta, luottamuksesta ja mahdollisuudesta saada toimia projektipäällikkönä näin upeaan tapahtumaan!

Arigato!

Tanja Vähäsarja