Kaikki Linkkarin jiiceet, yhtykää!

Elokuu on alkanut, mahtavaa! Kesätunnelmissa lepäilleet verkostot sekä työ- että harrastuselämässä viriävät jälleen. Minua pyydettiin kirjoittamaan LinkedInistä joitakin huomionarvoisia asioita. Oman linkkariprofiilin teko tai sen kuntoonlaitto onkin hyvää verryttelyä alkavaan syyskauteen.

Nuorkauppakamaritoiminta on verkosto,
jossa tuntemattoman lähestyminen on
helppoa kamari- tai maarajoista välittämättä
– myös LinkedInissä.

Ammatillinen verkottumiskanava LinkedIn sopii kaikille ammatista, koulutuksesta tai kirjoittajanlahjoista huolimatta. Jos sinulla ei vielä ole omaa profiilia LinkedInissä, perusta sellainen ihmeessä.

Tässä bloggauksessa muutamia perusasioita, vinkkejä ja huomioita oman LI-profiilin päivittämiseen verkottuvaan JC-henkeen sopien.

Tee edes tämä:
 • Tarkista, että kuvasi on mukavan fiiliksen kuva, joka kertoo myös ammattillisesta uskottavuudestasi. Iltapukukuva jatkoilta baarista ei sovi LI-profiilin kuvaksi. Itselläni kuva on Tampereella järjestetystä Eurooppa-kokouksesta. Jo kuvasta tarkkasilmäiset huomaa, että onkos tällä kaulassa JC-badgenauha?
 • Jos lisäät nimesi perään tunnuksen LION, se kertoo sinun olevan LinkedIn Open Networker. Niin kerrot, että olet kiinnostunut linkittymään myös täysin ennalta tuntemattomien palvelun käyttäjien kanssa.
 • Mikä on LI-profiilisi kieli? On hyvä, että edes pääosin pitäydyt suomessa tai englannissa profiilisi perustiedoissa.
 • Jos olet vaikkapa insinööri tai kirjanpitäjä, voit kertoa nimesi alla olevalla rivillä statuksesi myös vaihtoehtoisesti pelkän ammattinimikkeen sijaan, esimerkiksi: Omaa ekaa taloa rakentava sähköinsinööri | JCI tai Rakastan numeroita, joten sinun ei tarvitse. #huippukirjanpitäjä
 • Jos haet töitä, kerro se esirivillä: Available – to save the world with robotics tai esimerkiksi Olenko teidän uusi innostunut digiosaaja? Maalaa tulevaa, mihin tähtäät, adjektiivit maustaa. Anna puhelinnumerosi halutessasi. Voit käyttää myös johdonmukaisesti yhtä tai muutamaa kuvasymbolia, sekin on itsesi brändäämistä. Muista kuitenkin, että kaikkien ei kannata olla timanttisia.
 • About-kohtaan kirjoita vapaata kuvausta itsestäsi ja persoonastasi. Luovuus, selkeys ja lyhyys kunniaan. Viljele osaamisesi perussanoja ja nimikkeitä perusmuodossa, ne löytyvät kun head hunterit tekevät työtään.
 • Voit jo About-osiossa kertoa maailmanlaajuisesti arvostetusta harrastuksesta #JCIPirkanmaa #JCIFinland #JCI #juniorchamberinternational
 • Päivitä työpaikkasi, koulutuksesi ja taidot ajan tasalle.
 • Merkitse JCI Pirkanmaa-jäsenyys, virat ja muut oleelliset tehtävät vapaaehtoistyön kohtaan.
 • Suosituksia voit pyytää esimiehiltä, kollegoilta ja vaikka JC-puheenjohtajaltasi tai projektipäälliköltä. Voit myös tarjoutua antamaan suosituksen.
LI-vinkit nuorkauppakamari- ja muihin tapahtumiin:
 • Lataa LI myös puhelimeesi. Näin LI on käytettävissäsi jakoihin erilaisita ammatillisista ja verkostojesi tilaisuuksista. Varmista aina, saako mahdollisissa kuvissa näkyviä yleisön edustajia näkyä, se on kohteliasta. Samalla voit LI-linkittyä kysymyksen kohteen kanssa.
 • Linkity lähelle -hetki kannattaa harkita otettavaksi tilaisuuden ohjelmaan. Tämä voi korvata käyntikorttien vaihdon. LI-appsin My network -kuvakkeen (kaksi ukkelia) takaa näkymän yläreunasta löytyy Find nearby -valinta. Kun ohjelmassa on linkittymishetki, laittavat halukkaat tämän päälle ja verkottuvat linkittymiskutsun lähettämällä. Tämä ohjelmanumero sopii korkeintaan noin 20-30 hengen tilaisuuksiin. Linkittymiskutsuja lähetellessä on hyvä katsella ympärilleen, jotta profiilit, nimet ja kasvot yhdistyvät.
 • Ole aktiivinen ja kiitä: samasta ylävalikosta löytyy View connections -valinta. Sen avaamalla löydät Recently added -listan kontakteistasi ja voit kirjoittaa kiitosviestin juuri kontaktoiduille vaikkapa seuraavana aamuna. Näin sinä ja kontaktisi muistatte, missä yhteydessä tapasitte ja linkityitte. Tutustu henkilön profiiliin.
 • Mikäli kyseessä on businessverkottuminen, voi tapahtuman järjestäjä organisoida pikatreffit, jossa vastakkain asettuvista riveistä toinen liikkuu aina uuden henkilön kohdalle. Kohdatessa esittäydytään ja LI-linkitytään. Muista hissipuhe ja kiitosviesti myöhemmin.
Tunnusta pinkkiläisyytesi! Haaste kaikille PINKKin jäsenille, senaattoreille, kunniajäsenille, JCI Finland Foundation -pinssitetyille ja alumneille:
 • Lisää profiiliisi ja asiaa koskeviin julkaisuihisi tunnisteeksi JCI Pirkanmaa.
 • Etsi JCI Pirkanmaa -haulla tai nimellä kaikki pinkkiläiset ja lähetä verkottumispyyntö: Linkity nykyisten aktiivien kanssa.
 • Linkity myös ns. ajassa taaksepäin eli kasvata JCI-perhettäsi myös meistä, joilla aktiiviaika on takanapäin.
 • Ota seurantaan PINKK Linkkarissa ja jaa julkaisuja omia tunnelmia sanoina lisäten. 
Lopuksi muutama sana julkaisemisesta
 • Kiinnostava avauslause
 • Käytä välirivejä
 • Käytä hästägejä
 • LI-näkyvyys on taatumpi kun tägäät tahoja tai ihmisiä tai jos jaat LI:n alustalla tehtyjä julkaisuja (Articles) kuin jos jaat vaikkapa Facesta
 • Linkit kommentteihin, mainitse tästä tekstissä
 • Linkkarissakin voit bloggailla kirjoittamalla artikkeleita. Niihin saat laitettua pääkuvan ja myös tekstin sekaan kuvia.
 • Seuraa eri ryhmiä
 • Tykkää, kehu, kiitä, jaa, tägää

Lisää tietoa hyvistä käytänteistä löydät googlettamalla. Profiiliisi saat napakkuutta, kun pyydät toisen henkilön arvioimaan kokonaisuutta ja mielikuvaa. Muista kuitenkin, että ei se ole niin vakavaa. Tulevaisuuden osaaja hallitsee digikuvioiden lisäksi eritoten kohtaamisen taidot.

Katja Kaataja

Wanhaa PINKK-kaartia, 1500 kontaktin linkkariverkottuja. Projektin kuin projektin nainen. Markkinoija, kehittäjä ja toivottavasti myös innostaja.

PS. Pinkkiläinen JC! Tätä lukiessa ja Linkkariasi vilkaistessa huomaat ehkä, että olet saanut verkottumispyynnön minulta – jos löysin sinut. Haastan sinut etsimään minut, verkotutaan!