Kuukauden Pinkkiläinen Jenna Vehka-aho

KUKA?

Olen  innostuja ja innostaja, jonka seinät ovat täynnä aarrekarttoja ja tavoitelistauksia, vapaa-aika täynnä sopivassa suhteessa crossfittiä ja ruoka- ja viini-intoilua.

MITÄ?

Olen valmistunut vokologiksi, äänenkäytön ammattilaiseksi, Tampereen yliopistosta, joka on saatellut mut juontajan ja kouluttajan hommiin. Viime vuodet olen tuottanut kauppakeskuksille tapahtumia, mutta elokuussa aloitan Junior Shopping Center Managerina Newsecillä, Tampereen sydämessä (=Hervannan kauppakeskus Duossa ;)). Mulla on aina ollut samaan aikaan useampi työ, sillä innostun monesta ja haluan ylläpitää eri alojen osaamista (… tai en vaan osaa sanoa ei).

MIKSI?

Valmistuttuani vokologiksi mietin kuumeisesti, miten pystyisi ylläpitämään ääniosaamista, mutta saamaan myös leivän päälle täytettä. Mua on aina kiinnostanut esiintyminen, myynti, markkinointi ja johtaminen ja nyt pääsen yhdistämään työssäni nämä kaikki! Verkostoitumisen kautta olen ikään kuin ajautunut erilaisiin työtehtäviin, koska olen ollut utelias ja kiinnostunut monesta. Mulle sopii kuin nenä päähän, että mun viikot ovat tosi erilaisia – voin olla toisella puolella Suomea juontokeikalla, testata asiakaspalvelua, tehdä ääninäyttelijän hommia, kouluttaa, koordinoida, järjestää tapahtuman ja nyt elokuusta vielä olla mukana kauppakeskuksen manageerauksessa. Kasistaneljään toimistotyö kävisi mulle tylsäksi.

JCI?

Vuosi sitten pääsin koejäsenenä mukaan rientoihin ja jäsenyydestä puuttuu enää muutaman viikon päästä koittava eka kokousmatka (jeij, Markkakokous!). Entisessä työpaikassani, VeraVialla, on enemmän sääntö kuin poikkeus, että työntekijät ovat Pinkkiläisiä, täältäpä into ja suositukset siis tulivat. Kunnolla pääsin mukaan toimintaan oikeastaan tämän vuoden alusta, kun lähdin IND-Pyryn matkaan koulutustiimiin. On ollut juuri sopiva määrä nakkeja, kivoja projekteja ja loistavia oivalluksia. Nuorkauppakamaritoiminnasta lähdin hakemaan oppia tehdä töitä monialaisissa tiimeissä ja täten oivaltaa muilta uusia ideoita, ja sitä on koulutustiimi todella tarjonnut (Pyry on ihan huippu tyyppi, jolla on mielettömät esimiestaidot, kannattaa verkostoitua).

MENNEISYYS?

Ehdottomasti mun jännittävin, mielettömin ja antoisin JCI-kokemus on ollut Marian tapaan Tampereen kamareiden yhteiseen pitchauskilpailu Supersize Your Business, jossa viikon varoitusajalla esittelin sijoittajille haastavalla menetelmällä mulle ventovieraan yrityksen. En muista milloin olisi jännittänyt niin paljon ja tullut niin suuri itsensä voittamisen tunne! Tapahtuma antoi kaikkea sitä, mitä olin tullut Nuorkauppakamaritoiminnalta hakemaan.

TULEVAISUUS?

Pinkkissä on niin monenalan osaajaa, joten projekteissa mukana olo ja verkostoituminen antaa kaikille varmasti paljon oppeja. Mä oon saanut jo hyviä esimerkkejä esimieheydestä, johtamisesta ja viestinnästä, ja näitä ominaisuuksia haluan jatkossakin kehittää

TERVEISET

JCI-piireissä on valtava määrä intoa, rohkeutta, uteliaisuutta ja tietoa, joten verkostoituminen tällaisten tyyppien kanssa ei voi olla kuin mahtava juttu!