MAALISKUUN PINKKILÄINEN ANRIETTA KUOSKU

KUKA?

Olen Anrietta Kuosku, valokuvaaja ja yrittäjä Tampereelta. Olen aurinkoinen ekstrovertti, joka rakastaa ihmisten seurassa olemista. Innostun päästessäni toteuttamaan itseäni erilaisin visuaalisin keinoin. Kotona pyörii kaksi hölmöä kissaa ja koronatilanteen takia Seinäjoen AMKista etäopiskeluun siirtynyt ihana poikaystävä. 

MITÄ?

Olen nyt viimeiset kolme vuotta toiminut täysipäiväisesti yrittäjänä ja valokuvaajana valmistuttuani tradenomiksi TAMKin Proakatemialta. Opiskelin tämän jälkeen vielä yrittäjän oppisopimuksella Tampereen Visuaalisen viestinnän instituutilla kuva-artesaaniksi. Ennen Proakatemiaa opiskelin vuoden Voionmaan opiston valokuvauslinjalla ja Tredun aikuispuolella ulkoasuntoteuttajan osaamisalueen painotuotantoassistentiksi. Kaikki koulutukseni täydentävät osaamistani toimiessani valokuvaajana ja yrittäjänä.

MIKSI?

Olen aina ollut visuaalinen ihminen – nuoresta asti tykännyt piirtää ja maalata. Teini-iässä valokuvaamisesta tuli todella rakas harrastus. En kylläkään vielä lukiossakaan ajatellut, että tästä voisi tulla oikeasti ammatti, jolla elättää itsensä. Itselleni valokuvaajana ja nimenomaan yrittäjänä toimiminen on kuitenkin osoittautunut todella ihanaksi komboksi – saan ideoida ja suunnitella omaa toimintaani ja markkinointia, sisustaa liiketilaani / studiota. Tämän lisäksi itse valokuvaustyö on luovaa, visuaalista ja myös ihmisläheistä. Palkitsevinta on varmaan nähdä, kuinka alkuun kameran edessä olemiseen epävarmasti suhtautunut ihminen rentoutuukin ja kuvat saadessaan ei meinaisi uskoa, että hänestä on saatu niin hyviä kuvia. 

JCI?

Olen ollut nyt koejäsenenä reilun kuukauden verran, eli kovin paljoa en ole ehtinyt vielä tekemään ja kokemaan. Kuitenkin yksi vuosikokous jo takana ja aamiaisklinikalla oppinut ainakin tärkeimmät tekniset asiat M-filesin, Teamsin ja Outlookin kanssa. Vuosikokouksessa tuli myös yllätyksenä osallistuttua puhekilpailuun. Myös ensimmäinen projekti saatiin aluille muutama viikko sitten – lähdetään pienellä projektitiimillä uudistamaan meidän kamarin nettisivuja.  Mukaan lähdin löytääkseni ympärilleni innostuvia ihmisiä, joiden seurassa innostuu itsekin uusista asioista ja saa tilaisuuksia mennä omalle epämukavuusalueelle ja sitä kautta kehittymään itsekin. Hienoa on, että meidän kamarissa on ihmisiä eri aloilta ja tää tuo paljon rikkautta ideointiin ja voi löytää myös omiin haasteisiin yllättävistä suunnista ratkaisuja. Jo tähän mennessä on tullut todella hyvä fiilis meidän kamarin porukasta ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan kaikkiin paremmin.   

MENNEISYYS?

Näitä ei vielä kauheasti ole kerinnyt tässä reilun kuukauden aikana kertymään, mutta vuosikokouksessa oli ainakin jo tosi lämpimän vastaanottava fiilis myös meitä uusia koejäseniä kohtaan ja myös puhekilpailun osalta omalle epämukavuusalueelle meneminen toi hienon voittajafiiliksen.

TULEVAISUUS?

Haluan oppia keksimään innovatiivisia ja uusia tapoja tehdä erilaisia asioita ja ammentamaan omaa osaamistani osana tiimiä. Kun näin yksinyrittäjänä tekee kaiken aika pitkälti itse ja yksin, niin haluaisin päästä tiimityössä muistuttamaan itseänikin sen voimasta. Ehkä tämän kautta sitä muistaisi useammin myös oman yrityksen juttujen kehittämiseen etsiä hyvää tiimiä ympärilleen, kenen kanssa palloitella ideoita. Siihen tää nuorkauppakamari on loistava. Toki myös monella muulla osa-alueella haluan kehittyä ja löytää uusia taitoja. En tarkemmin osaa vielä sanoa mitä ne olisivat, mutta rakastan oppia uutta ja tulen varmasti heittäytymään monenlaisiin koulutuksiin ja projekteihin vielä mukaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *